⏰ як маринувати опеньки? І скільки варити опеньки при маринуванні?

Як маринувати опеньки?

10:00
маринувати опеньки можна або зі столовим оцтом — тоді на маринування піде 10 днів, або без столового оцту, але з додаванням бальзамічного або яблучного — тоді на маринування опеньків знадобиться 2 тижні.

Як маринувати опеньки

що потрібно для маринування опеньків
на 1 літр води
2 столові ложки цукру
1 столова ложка солі
спеції: 2-3 гвоздики, 3 лаврові листки, 10 горошин запашного і чорного перцю, половина чайної ложки кориці, 2 зубчики часнику
7 столових ложок оцту 9% і чайна ложка бальзамічного оцту

підготовка продуктів
1. Гриби перебрати, очистити від листочків і гілочок, і промити.
2. Опеньки замочити в холодній воді (так, щоб вода повністю покривала гриби) на 2 години.
3. Опеньки промити.
4. Викласти опеньки в каструлю, залити водою, додати сіль (на кожен літр води — столова ложка солі), варити 1 годину після закипання води, знімаючи піну.
5. Промити опеньки під холодною водою.

маринування опеньків
1. У каструлі поставити на вогонь маринад: змішані вода, оцет, сіль, цукор і спеції.
2. При закипанні маринаду додати опеньки, варити 20 хвилин.
3. Розкласти опеньки по банках, остудити, зберігати в сухому прохолодному місці.
4. Заготівля з опеньків буде промаринувати через 10 днів.

Фкуснофакти

які опеньки використовувати для маринування?
в ідеалі, використовувати дрібні опеньки. Великі опеньки більш підходять для засушування, але якщо їх слід все ж замаринувати, їх краще порізати перед варінням.

в яких каструлях варити опеньки для маринування?
для варіння опеньків необхідно використовувати емальовані або сталеві каструлі.

в яких банках маринувати опеньки?
для маринування опеньків найбільш підходять невеликі банки, щоб відкрити банку і відразу вжити всі опеньки з банки в їжу, адже термін зберігання відкритих опеньків — всього пара тижнів.

в якому співвідношенні брати опеньки і маринад?
спочатку до країв наповнити банку опеньками і лише потім долити маринад.

в якому співвідношенні брати продукти для маринаду і гриби
на 1 кілограм грибів необхідно передбачити 1 літр маринаду. З 1 кілограма свіжих грибів вийде обсяг 1 літр маринованих опеньків.

як використовувати спеції для маринування опеньків?
Для зручності, спеції попередньо можна зав'язати в полотняний мішечок і опустити в каструльку. По закінченню приготування маринованих опеньків, досить буде лише видалити мішечок — тоді, до речі, жорсткі спеції точно не попадуться в готовій страві.

як маринувати опеньки C бальзамічним оцтом

продукти для маринування з бальзамічним оцтом
на 1 літр води
сіль — 1 столова ложка з верхом
цукор — 2 столових ложки з гіркою
Гвоздика, лаврушка, перець горошком, кориця, свіже листя брусниці — 200 мілілітрів
бальзамічний оцет — 200 мілілітрів

Як маринувати опеньки з бальзамічним оцтом
1. Залити опеньки холодною водою.
2. По одному вибираючи з води опеньки, кожен очищати від листочків і сміття.
3. Залити опеньки водою і залишити на 2 години, щоб пішов весь Лісовий сміття і пісок.
4. Викласти опеньки в каструлю, залити свіжою водою і поставити на вогонь.
5. Довести до кипіння, посолити, додати спеції і варити гриби 20 хвилин після закипання, знімаючи ложкою або шумівкою піну.
6. Влити в каструлю 3 столових ложки бальзамічного оцту, перемішати і знову довести до кипіння.
7. Влити оцет, що залишився і варити ще 20 хвилин.
8. Активно перемішати і трохи остудити варені гриби.
9. Розлити по гарячих стерилізованих банках варені гриби, залити маринадом.
10. Закрутити мариновані опеньки кришками, остудити і прибрати на зберігання на зиму.

опеньки з яблучним оцтом

продукти для маринування опеньків з яблучним оцтом
на 0,5 літра води
опеньки — 1 кілограм
сіль — 2 столових ложки з гіркою
цукор — 1 столова ложка
яблучний оцет 5% — половина склянки
Лаврушка — 3 листочка
часник — 4 зубці
перець чорний мелений — 1 чайна ложка без гірки
кориця мелена — половина чайної ложки

як приготувати опеньки з яблучним оцтом
1. Гриби обробити — залити на 2 години холодною водою, потім очистити і промити.
2. Залити опеньки свіжою водою, поставити на вогонь і варити 30 хвилин, знімаючи піну.
3. Викласти опеньки в сито для стікання зайвої води.
4. У каструлю налити половину літра води, викласти лаврушку, очищений часник, перець, корицю, сіль і цукор.
5. Поставити каструлю з маринадом на вогонь і закип'ятити.
6. Викласти гриби в маринад, варити в маринаді 15 хвилин.
7. За 1 хвилину до виключення влити весь яблучний оцет, варити після закипання 1 хвилину при постійному помішуванні, щоб оцет розійшовся по маринаду.
8. Розкласти гриби по банках за допомогою шумівки і залити маринадом.

опеньки, зварені з яблучним оцтом, будуть готові через 2 тижні.

Пара рад по маринуванню опеньків


Якщо банку з опеньками здулася, що робити?

якщо опеньки заграли, як їх врятувати?

якщо опеньки запліснявіли, вони зіпсувалися?

якщо посинів часник в банку з опеньками, що це значить?

як зробити, щоб опеньки були без цвілі?

скільки солі сипати при варінні опеньків?

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?