Перед тим як приймати гриби в їжу, їх майже завжди потрібно відварювати , і обов'язково в підсоленій воді. Її додають за смаком, або керуючись рецептами. На кожен кілограм опеньків в процесі варіння потрібно кинути ложку кухонної солі без гірки. Якщо гриби планується маринувати, або з них будуть робитися інші заготовки на зиму, то солі слід додати більше — 1,5 ложки на кілограм. Якщо після варіння гриби ще будуть обсмажувати або тушкувати, то можна на першому етапі приготування посолити трохи менше. Кожна господиня знає свою міру. Якщо сумніваєтеся в кількості солі, то додавайте її по трохи, не всю відразу.
важливо! Якщо ви замочували опеньки в сильно підсоленій воді, потім при варінні слід покласти солі менше, щоб підсумкове блюдо не було пересоленим. Або, якщо ви соліть опеньки на зиму — враховуйте, що сіль додається і в маринад.