Якщо опеньки раптом заграли (закисли), то їх ні в якому разі не можна вживати в їжу. Це може статися з опеньками абсолютно всіх видів обробки — солоними, вареними , смаженими, маринованими при неправильному або занадто довгому зберіганні.
найчастіше бродять мариновані гриби при недотриманні Правил маринування . Не намагайтеся промити їх або виконати будь-які інші маніпуляції, включаючи повторну термічну обробку і т.д. мабуть, при заготівлі було мало солі або було занадто тепло.
у будь-якому випадку, заграли гриби не є придатними для людини. Перші ознаки псування опеньків прямо вказують на те, що даний продукт став потенційно небезпечною отрутою не тільки для здоров'я, але і для життя — вашої і ваших близьких. Позбавтеся від зіпсованих грибів, не роздумуючи.
подивіться відео-відповідь: