⏰ чому опеньки чорніють при варінні, чи можна їсти почорнілі опеньки?

Чому опеньки чорніють при варінні?

10:00
час читання —3   хв.

відзначимо відразу, що потемніння опеньків при варінні — процес природний. Всі гриби трохи змінюють колір при тривалому впливі води і тепла. Однак досвідчені грибники знають, що, опеньки в основному темніють ще до варіння. Це відбувається під час їх очищення перед приготуванням. Така реакція грибів на повітря. Тобто потемнілі опеньки їстівні, є їх можна.

Якщо ви хочете, щоб колір опеньків залишався незмінним — жовто-коричневим, підготуйте каструлю або відерце з трохи підсоленою і підкисленою за допомогою оцту або лимона (лимонної кислоти) водою. На три-чотири літри досить двох-трьох ложок солі і вичавленої четвертинки лимона. В процесі обробки грибів і подальшої їх нарізці складайте в підготовлену воду. Таким чином, опеньки не будуть окислюватися на повітрі і, відповідно, не будуть чорніти. Потім воду слід злити і готувати гриби за рецептом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?