щоб у розпочатій банці солоних опеньків не було цвілі, потрібно зробити наступне. Відріжте шматочок чистої ХБ ганчірочки без ворси (можна медичну марлю) — вона може мати квадратну або прямокутну форму, а її розмір повинен бути в два рази більше горлечка банки. Змочіть ганчірочку в горілці, щоб вона повністю просочилася, і злегка її відіжміть. Покладіть ганчірочку на гриби так, щоб вона повністю їх прикривала. Щоб ганчірочка не потрапила на повітря і була повністю в розсолі, потрібно просто нарізати соснових трісок 7-9 сантиметрів (в залежності від діаметра шийки банки) і укласти їх хрест-навхрест. Закрийте банку кришкою і поставте в холодильник або інше підходяще холодне і темне місце.
ще 1 спосіб — вливати зверху на розсіл соняшникову олію. Під таку закупорку бактерії не проберуться. Мінус способу в тому, що після кожного прийому їжі потрібно оновлювати масляну закупорку.