як варити компот з червоної смородини
продукти для варіння компоту зі смородини
червона смородина — 1 кілограм
Вода — півлітра
цукор — 250 грам
імбир, гвоздика, кориця — за смаком
як варити компот з червоної смородини
1. Промити смородину, відібрати для компоту Зрілі тверді ягоди.
2. У каструлю налити воду і поставити на вогонь.
3. Додати цукор, довести до кипіння, розмішуючи і варити 10 хвилин.
4. Смородину укласти в чисті банки, залити сиропом і прикрити кришками.
5. Банки поставити в розігріту до 120 градусів духовку і «запікати» компот 20 хвилин.
остудити компот прямо в духовці, потім прибрати на зберігання.
червоно смородиновий компот в мультиварці
продуктів для мультиварки необхідно взяти вдвічі менше
1. У ємність мультиварки налити окріп, всипати цукор.
2. Додати червону смородину, перемішати.
3. Готувати компот 1 годину на режимі «гасіння», потім, не відкриваючи мультиварку, наполягати компот 2-6 годин.
варимо смородину на зиму!
Фкуснофакти
— для компоту можна використовувати ягоди разом з листям, це допоможе сильно заощадити час обробки.
— використовуйте тільки цілі щільні ягоди, щоб компот вийшов прозорим. Пошкоджені ягоди випустять м'якоть в компот і зроблять його каламутним.
— щоб заощадити місце, можна збільшити концентрацію ягід: заповнювати банки повністю смородиною, а після розтину банки концентрований компот розводити водою.
— Смородина в компоті добре поєднується з іншими ягодами і фруктами: агрусом, полуницею, вишею, виноградом.
як варити компот з червоної смородини і яблук
пропорції компоту з яблук і смородини
червона смородина — півкіло
Вода — 1,5 літра
яблука — 1 кілограм
цукор — 700-750 грам
як варити компот з червоної смородини і яблук
1. Червону смородину перебрати, очистити від садового сміття і помити.
2. Яблука вимити, видалити насіннєву коробочку і плодоніжки, нарізати часточками.
3. Викласти яблука в каструлю, поверх яблук висипати смородину, все разом засипати цукром.
4. Накрити каструлю з яблуками і червоною смородиною, і настоювати 5 годин.
5. Воду влити в каструлю, поставити на вогонь, всипати цукор, розчинити цукор у воді і варити сироп після закипання протягом 10 хвилин.
6. У сироп викласти червону смородину і яблука, накрити кришкою і настояти протягом 10 годин.
7. Поставити каструлю з компотом на вогонь, закип'ятити і розлити по стерилізованим банкам до верху.
8. Банки з компотом закрутити, остудити і прибрати на зберігання.
Морс зі смородини
Компот з малини і смородини
як просто зварити компот зі смородини
продукти
ягоди — 1 літр
Вода — 1 літр
цукор — 200 грам (якщо смородина кисла, то 300 грам)
листя м'яти, материнки і естрагону (необов'язково) — за смаком
як варити компот зі смородини
1. Ягоду промити, викласти в каструлю.
2. Залити ягоду окропом, злегка потрясти, щоб окріп стикнувся з усіма ягодами, залишити на 2 хвилини.
3. Ягоди виловити шумівкою з окропу, укласти в банку.
4. Повернути каструлю на вогонь, за бажанням додати листя приправ, цукор, закип'ятити.
5. Прокип'ятити сироп 2 хвилини, залити банку по горлечко і нещільно прикрити кришкою.
6. Почекати 10 хвилин, поки ягода вбере в себе сироп.
7. Злити сироп, прокип'ятити ще раз, додавши 100 мілілітрів води, і знову киплячим сиропом залити банку по самий верхній рівень.
8. Закатати компот, охолодити і прибрати на зберігання.