заготівля компоту на зиму
продукти
ревінь — 700 грам черешків
цукор — 1,5 склянки (300 грам)
Вода — 300 мілілітрів
Як варити компот на зиму
1. Нарізані брусочками 700 грам черешків ревеню скласти в літрову банку і доверху налити воду, приблизно 300 міліграм; відразу вилити воду в каструлю.
2. Всипати 300 грам цукру і зварити сироп протягом 5 хвилин.
3. Гарячий сироп влити в банку з черешками ревеню. Залишити на 10 хвилин.
4. Сироп знову закип'ятити, перелив з банки в каструлю, кип'ятити 1 хвилину після закипання.
5. У банку з черешками ревеню додати сироп і закрити кришкою.
свіжий компот з ревеню
продукти
Черешки ревеню — 500 грам
цукор — 1 склянка
Вода — 2 літри
Як варити компот з ревеню
1. Нарізати на шматочки вимиті черешки ревеню.
2. У каструлю всипати склянку цукру, викласти черешки і налити 2 літри води.
3. Вміст каструлі нагрівати, іноді помішуючи, до кипіння.
4. Варити 5 хвилин, зменшивши вогонь.
5. Припинити нагрівання і дати компоту з ревеню постояти 15 хвилин під щільно закритою кришкою.
напій готовий. Можна подавати теплим, а можна додати в стакани шматочки льоду.
Подивіться ще
суп з ревеню
ревінь
варення з ревеню
Фкуснофакти
— Компот з ревеню має гарний рожевий колір , кисло-солодкий смак і дуже приємний своєрідний запах.
— для того, щоб позбутися від волокон , на які ревінь розпадається при варінні, компот перед вживанням можна процідити.
— шкірку з черешків ревеню можна не знімати, особливо, якщо напій буде проціджений.
— в компот з ревеню можна додати трохи родзинок (на початку варіння), цедру лимона або апельсина. Напій варять з додаванням черешні і полуниці, які встигають в один час з ревенем.
— Компот на зиму, приготований з ревеню, виходить концентрованим, перед вживанням його розводять водою . Ревінь з компоту можна використовувати як начинку для пирога або пиріжків.