як варити компот з персиків
пропорції компоту з персиків
Персики — півкіло
Вода — 1 літр
цукор — 300 грам
Як варити персиковий компот
відібрати для компоту Зрілі, соковиті персики. Персики помити, почистити щіткою, видалити кісточки.
приготувати сироп: в каструлю налити воду, викласти цукор, варити 5 хвилин після закипання, помішуючи і знімаючи піну. Очищені персики викласти в сироп, варити 5 хвилин після повторного закипання. Видалити шкурки від персиків. Персики викласти в банку, залити трохи остиглим сиропом і прикрити кришкою.
на дно широкої і глибокої каструлі викласти рушник, поставити банку з персиками, залити каструлю гарячою водою і поставити на вогонь. Пастеризувати компот 20 хвилин, закатати, остудити і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
1.
калорійність
персикового компоту — 78 ккал/100 грам.
2. Компот з персиків можна приготувати двома способами — зробити з персиків пюре або покласти в банку половинки фруктів, заливши сиропом.
3. Компот з персиків
з кісточкою
виходить ароматним і володіє терпким смаком за рахунок кісточки. У разі варіння персикового компоту з кісточками, компот слід випити в перший рік, так як при тривалому зберіганні кісточки з фруктів починають виділяти отруйні речовини, здатні викликати отруєння.
4. Готовий компот виходить
концентрованим
, тому при вживанні його краще розбавляти кип'яченою водою.
5.
шорсткість персиків
можна легко прибрати, якщо додати в таз або миску з водою трохи харчової соди, перемішати до розчинення соди і залишити на 5 хвилин. Через належний час персики промити в тазу, вийняти і сполоснути під проточною водою.