⏰ як зварити компот з малини і смородини - способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот з малини і смородини

15:00
Для приготування 2 літрів компоту з малини і смородини необхідний 1 годину.

Компот з малини і смородини на зиму

продукти
на дві літрові банки
Малина — 800 грам
Смородина — 800 грам
цукор — 300 грам
Вода — 500 мілілітрів

Як приготувати компот з малини і смородини
1. У кожну банку всипати по 400 грам малини і смородини ( ягоди попередньо вимити).
2. До верху банок налити воду — це допоможе визначитися з кількістю сиропу.
3. Воду з банок перелити в каструлю, туди ж всипати півкілограма цукру. Розмішати і прокип'ятити.
4. Налити киплячий сироп в банки з ягодами.
5. Після 15-хвилинного настоювання сироп ще раз нагрівати до кипіння (попередньо перелив з банок в каструлю) і повторно залити в банки.
6. Банки з компотом закрити кришками і поставити дном вгору. Зверху укутати рушником.
коли банки з компотом з малини і смородини охолонуть, перенести в льох або комору ( місце сухе, темне і, по можливості, прохолодне).

Компот з малини і смородини

продукти
на 4 літри напою
Малина — 800 грам
Смородина чорна — 800 грам
цукор — півтори склянки (300 грам)
Вода — 2,5 літра

як зробити компот з малини і смородини на зиму
1. Ягоди малини і чорної смородини перебрати і вимити в друшляку.
2. Помістити ягоди в каструлю.
3. До ягодам додати півтори склянки цукру і влити 2,5 літра води.
4. Довести до кипіння компот, після чого варити 7 хвилин.
5. Кришкою закрити каструлю з компотом (щоб зберегти тепло прикрити рушником) і дати напою постояти 40 хвилин.
6. Остиглий компот процідити через часте сито, остудити і подавати. Можна додатково в кожну склянку компоту подати шматочки льоду.

Фкуснофакти

— для компоту можна брати чорну і червону смородину. Червона смородина — більш кисла ягода, тому норму цукру варто збільшити до 1 кілограма.

— при приготуванні компоту з малини і смородини на зиму можна використовувати стерилізацію банок з компотом ( 10 хвилин прогріти в киплячій воді) або спочатку зварити компот як для щоденного споживання, а потім перелити в банки і закрити кришками.

— з метою економії місця зберігання і тари, рекомендується варити на зиму концентрований компот: банку щільно заповнювати ягодами, а сироп варити з великим (приблизно на 30%) кількістю цукру. При вживанні такий напій розводиться водою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?