Компот з агрусу і смородини на зиму
продукти
на 2 літрові банки
агрус — 1 кілограм
Смородина — 500 грам
цукор — 500 грам
Вода — 1 літр
Як варити компот зі смородини на зиму
1. Ягоди агрусу і смородини (попередньо вимиті) засипати в банки.
2. До верху залити банки з ягодами водою. Відразу злити воду в каструлю, куди додати 500 грам цукру.
3. Закип'ятити воду з цукром.
4. Залити ягоди в банках сиропом.
5. Помістити банки з агрусово-смородиновим компотом в каструлю з гарячою водою (води повинно бути на три чверті висоти банок), стерилізувати 10 хвилин.
6. Банки з компотом закатати кришками.
швидкий компот з агрусу і смородини
продукти
на 4 літри напою
агрус — 1 кілограм
Смородина (червона або чорна) — половина кілограма
цукор — 1,5 склянки (300 грам)
Вода — 2,5 літра
Як швидко приготувати компот з агрусу і смородини
1. Агрус перебрати і вимити в друшляку. Висипати ягоди в каструлю.
2. Смородину перебрати і вимити в друшляку. Додати ягоди в каструлю до агрусу.
3. Влити 2,5 літра води і всипати 1,5 склянки цукру в каструлю з ягодами.
4. Варити компот 5 хвилин після закипання.
5. Дати компоту настоятися 40 хвилин, після чого через велике сито процідити напій.
напій готовий. Розлити компот по склянках, в кожен додати листочок м'яти і три кубики льоду.
Фкуснофакти
— для варіння компоту підійде як чорна, так і червона смородина. Якщо ягоди дуже кислі, необхідно вдвічі збільшити кількість цукру.
— при варінні компоту на зиму, можна обійтися
без стерилізації
, якщо скористатися такими способами:
1 спосіб: ягоди заливати киплячим сиропом 2 рази з витримкою між заливками 15 хвилин і потім закочувати банки.
2 спосіб: проварити ягоди в сиропі 7 хвилин, потім розлити компот по банках і закатати.
— смак компоту з чорної смородини і агрусу — не нудотний, злегка кислуватий від смородини і ніжно-солодкий від агрусу.
— при варінні компоту можна додати лимон або м'яту за смаком.
— за смаком в банку можна додати більше ягід — або ж більше води. Якщо любите напій, то краще варити компот з додаванням великої кількості води, а якщо знадобляться ягоди для компоту — то додавати більше ягід.