⏰ з чого роблять сосиски по ГОСТ і по ТУ на харчових виробництвах.

з чого роблять сосиски

10:00
час читання —3   хв.

Виробництво м'ясних продуктів може мати на меті не високу якість, а максимальну прибутковість. Ось чому вміст м'яса в сосисках досягає максимум 10%, решта — замінники. Останній ГОСТ 52196 «вироби ковбасні варені. Технічні умови » 2003 року встановлює не норми вмісту м'яса, а норми вмісту білка. Тому використовуються білково-жирові емульсії — тваринний жир, свиняча шкурка, кров, м'ясо птиці механічної обвалки (паста із залишків м'яса і сполучних тканин на кістках птахів після зрізання основного м'яса), соєвий білок. Замінники м'яса, фосфати і нітрит натрію допускалися ще радянськими ГОСТами, проте в сучасному виробництві до них додалися ароматизатори (замість натуральних спецій), стабілізатори і емульгатори. Саме через мінімальні вимоги держави до їх якості сосики можуть розвалюватися при варінні , кислить і навіть гірчити . Тому будь-які сосиски рекомендується варити перед вживанням.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?