для заготовок, будь то засолювання, консервування або квашені овочі, ідеальною є велика кухонна сіль. Інші варіанти не підходять.
так, сіль йодована не підходить тому, що овочі при контакті з нею часто протухають або просто виходять несмачні. Весь йод, який в солі міститься, при консервації руйнується.
сіль морська теж не підходить. Вона змінює смак овочів, провокує бродіння і просто змінює смак консервації в гіршу сторону.
так що, кращим варіантом назвати можна сіль кухонну харчову кам'яну першого сорту і помелу №2. Не варто купувати сіль китайську: тут є непотрібні добавки. Обов'язково дивіться склад на упаковці: нічого, крім солі тут бути не повинно.
середній помел теж підходить. А ось дрібний небезпечний: можна помилитися з кількістю і пересолити заготовки. Якщо сіль дрібна, додаємо її в меншому дозуванні: якщо в рецепті згадується чайна ложка солі з гіркою, то дрібної потрібно брати трохи менше.