⏰ як солити виноградне листя для долми.

Як солити виноградне листя для долми

10:00
час читання —3   хв.

для засолювання на зиму виноградного листя для долми нам знадобляться:
— самі листя винограду,
— ножиці,
— сіль,
каструля для приготування розсолу,
вода,
скляні банки і кришки. Рецепт засолювання Листя для долми
1. Беремо свіжозірвані листя винограду, обрізаємо ножицями хвостики, добре промиваємо листя, бажано промити кожен лист окремо.
2. Якщо листя Великі, їх можна розрізати на дві половини.
3. Розкладаємо вимиті листя по столу і даємо їм обсохнути.
4. Готуємо розсіл: наливаємо воду в каструлю, ставимо на газ, засипаємо сіль, з розрахунку: 1-2 столових ложки солі на 1 літр води. Можна трохи більше, а менше не можна щоб заготовку можна було зберігати довго.
5. Листя скручуємо по потрібній кількості штук в роли, потім їх щільно складаємо в приготовані банки.
6. Роли з листя можна також перев'язати ниткою.
7. Даємо готовому розсолу трохи охолонути і заливаємо їм листя. Можна також додати зверху ложку оцту 9%. Банки закриваємо кришками і прибираємо в льох або інше прохолодне місце у вашому домі.

використовувати засолені виноградне листя можна через тиждень, — вони відмінно засоляться для варіння долми .
якщо цей спосіб дуже складний або довгий, майте на увазі що виноградне листя можна скласти в стопку і просто заморозити. Тільки не мийте їх, щоб вони не злипалися і займали мінімум місця в морозилці.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?