від додавання солі при варінні квасолі безпосередньо залежить результат. Відомо, що сіль « дубіт» продукти, тому крім загальних правил варіння квасолі слід особливу увагу приділити додаванню солі.
у загальному випадку, додати сіль краще в той момент, коли квасоля стала м'якою — тобто в кінці варіння. Перебуваючи в підсоленій воді, м'яка квасоля миттєво вбере в себе необхідну кількість солі. Якщо ж посолити на початку або середині варіння, то квасоля в підсумку вийде жорсткою і несмачною.
Шкурка квасолі містить в собі солі, через які вона досить щільна і груба. Для приготування ніжної квасолі цю шкірку розмочують, що називається, « клин клином»: тобто в солоній воді. Продукт рекомендується залишити на ніч, щоб остаточно підготувати його до варіння і розм'якшити шкірку. Нюанс: під час варіння не рекомендується солити квасолю, щоб не пересолити, зате пара змін води точно зробить квасоля ще м'якше.