під тельбухою найчастіше розуміється яловичий рубець, рідше субпродукти в широкому сенсі. У відварному вигляді ніжне білясте м'ясо оригінально виглядає в салаті. Навіть Олів'є з требуховой м'якоттю стане вишуканим і пікантним. Для цього тельбуху досить відварити звичайним способом і зрізати шкірку, а саме м'ясо нарізати уздовж волокон і відправити в салат.
варену тельбуху смажать на сковорідці — дрібно ріжуть і смажать до рум'яності з цибулею, а потім заливають сметаною або томатною пастою.
з рубців виходить відмінне хе — варений субпродукт нарізається великою соломкою, змішується з тертою морквою, заливається маринадом і довго настоюється.
ще одне застосування, Якщо в якості тельбухи береться яловичий рубець — Польський суп фляки .