Хе з тельбухи — блюдо корейської кухні. Тельбуха підійде будь-яка: яловича, свиняча, бараняча. Готується хе в кілька етапів.
Підготовка тельбухи
щоб очистити тельбуху і прибрати неприємний запах, її вимочують в соляному розчині. Вода повинна покривати тельбуху, солі вистачить 2 ст.ложки. Вимочують 3 години, потім замінюють розчин новим. Проводять 3 обробки. На 4-й раз в розчин додають оцет. Через 3 години тельбуху промивають і варять 1,5-2 години. Остуджують, нарізають соломкою або брусками.
приготування хе
маринують нарізану півкільцями цибулю в оцті (70%) 10-15 хвилин. На 2 цибулини — 1 ч.л. оцту. Кількість цибулі — вдвічі менше тельбухи. Перемішують цибулю, тельбуху і 2 зубчики подрібненого часнику.
готують пряне рослинне масло: нагрівають на сковороді, додають мелені спеції (червоний гострий перець, зерна кінзи і кунжуту, паприка). Не давши закипіти, знімають масло з вогню, заправляють їм хе. За смаком — соєвий соус, смажений кунжут, зелень. Витримують блюдо добу в холодильнику, під кришкою.