⏰як варити свинячий холодець в скороварці

Як варити свинячий холодець в скороварці?

10:00
час читання —4   хв.

у скороварці можна зварити холодець тільки з однієї свинячої рульки. Її вистачить для того, щоб дати необхідну для застигання густоту бульйону. Причому якщо в каструлі, по класичним способом , такий холодець потрібно варити 5-6 годин, скороварка впорається із завданням за годину — і ніякого желатину не знадобиться. Звичайно, це повинна бути скороварка справна, що не пропускає пари, з хорошим клапаном — тоді справа піде куди швидше. Єдиний мінус — холодцю з рульки з кісткою при вазі 1-1,5 кг вийде не дуже багато і традиційна рецептура приписує готувати холодець з різного типу м'яса.

пропорції для свинячого холодцю класичні: на 1 свинячу рульку візьміть цибулину, морква, сіль і чорний перець горошком — води на 1,5-кілограмову рульку потрібно 2 літри. Додатково для більш м'ясного смаку додати іншого м'яса — яловичини або курки. Ідеально, щоб вода повністю покривала м'ясо, якщо цього при поточному наборі продуктів не виходить, просто додайте ще 1 морковину, розрубану на шматки.

спосіб простий до неподобства: всі продукти складаються в каструлю скороварки, і потім скороварка включається. Електронну скороварку можна встановити на 2 години і залишити в спокої, а механічну закрутити щільніше, нагріти до набору тиску, а потім час від часу контролювати протягом тих же 2 годин.

спосіб хороший простотою, доступними продуктами і 100% загустением — в рульке жиру з запасом вистачить на цей холодець, щоб про желатин і думки не виникло. До того ж холодець зі свинячої рульки після застигання покриється виступив жиром — не хвилюйтеся, їдці при бажанні просто знімають його, зате термін зберігання такого холодцю збільшується на 3-4 дні. Шляхом нескладних підрахунків отримаємо, що вихід продукту складе близько 3 кілограмів холодцю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?