⏰ як робити тісто на пельмені?

Як робити тісто на пельмені?

10:00
час читання —3   хв.

тісто для пельменів має бути еластичним, щоб пельмені не рвалися, але не жорстким, щоб гармонійно поєднуватися з м'ясною начинкою. До того ж, тісто має вийти легким для розкочування, адже ліплять Пельмені у великій кількості, про запас, а не на пару днів.

щоб всього цього досягти, слід використовувати такий рецепт: на 3 склянки просіяного борошна 230 мілілітрів окропу і 1 яйце плюс трохи солі. А далі починаються танці з бубном. Якщо замінити воду (або частина води) молоком, тісто буде розкачати набагато складніше, потрібно борошно для розкочування і пельмені ризикують розвалитися при варінні. Якщо захочеться додати в тісто масла, буде важче зчепити краю пельменів. З маслом потрібно взагалі обережніше, підійде тільки очищене (дезодорована). Якщо яйця дрібні, то їх може знадобитися 1,5… І звичайно, завжди краще мати всі продукти з запасом, щоб не довелося бігати в магазин в тому випадку, якщо ви переборщіть з якимось іншим продуктом.

який би спосіб ви не вибрали, далі все дуже просто: всі продукти для якнайшвидшого зчеплення краще підігріти до температури тіла, а після вимішування настояти під кришкою хвилин 10-15. Потім можна ліпити — і не забути зварити пельмені після ліплення. :)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?