⏰ як готувати буряк без варіння, в які салати можна додати буряк не варену, а сиру

Як готувати буряк без варіння?

10:00
час читання —4   хв.

прості і корисні рецепти з сирої буряком:

  1. Салат « Щітка». Салат чистить кишечник, звідси і назва. Середні буряк (1 шт.) і морква (2 шт.) пропускають через тертку, змішують з нашаткованої і обм'ятої капустою (800 г), заправляють рослинним маслом і лимонним соком. Спеції за смаком. Блюдо можна при хворобах шлунка.
  2. в апельсиновому маринаді. натерту і змішану з зеленню буряк заливають маринадом з 1⁄3 склянки апельсинового соку, 1 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. л. оливкового масла, 2-3 ст. л. цукру, солі і перцю. Під гніт і в холод на 5 годин.
  3. з овочами. Картопля (1 шт.) — обсмажити до готовності, буряк і морква (по 1 шт.) — через тертку, капусту (200 г) — нашаткувати і обминути, огірки (2 шт.) — нарізати, волоські горіхи (5 шт.) — порубати. Викласти все окремими горстками, в середину блюда — майонез, посипати горіхами.
  4. по-корейськи. нашатковану буряк посипати спеціями: цукор і сіль по 1,5 ст.л., коріандр — 1 ч. л., роздавлений часник — 2 великих зубчики, червоний гострий перець — 0,5 ч. л., кунжут. Залити гарячим маслом (70 мл), в якому смажили цибулю (0,5 великий цибулини, можна не прибирати з масла). Додати оцет, прим'яти, накрити і в холод на 2 години.
  5. Квас. Закип'ятити 5 л води, остудити, додати 45 г меду і сік 0,5 лимона. нарізану буряк підсушити в духовці, покласти в ємність разом з родзинками (25 шт.), залити медово-лимонної водою. Залишити бродити в теплому місці, під кришкою з отворами. Заграв квас відфільтрувати і розлити по пляшках.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?