⏰ як варити яловичу тельбуху-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити тельбуху?

00:00
Тельбуху замочити в оцтовому розчині на пару годин, вимити, очистити.

в каструлі варити тельбух 3 - 4 години після декількох змін води на невеликому вогні, прикривши кришкою.

в мультиварці варити яловичу тельбуху 5 - 6 годин на режимі"Гасіння".

в скороварці тельбуху готувати 15 хвилин , потім повністю остудити в ній.

Як варити тельбуху яловичу

продукти яловича тельбуха — 1 кілограм. Тельбуха — це шлунки яловичини або свинини (частіше яловичини). Продукт для досвідчених кулінарів, вимагає тривалого часу варіння, правильного чищення і замочування. Лук — 1 голова морква — 1 штука сіль — 2 столових ложки Вода — 3 літри Рецепт

  • якщо тельбуха очищена (має світлий колір), то вимити під струменем води. Якщо не очищена, чорно-зеленого кольору, ошпарити і вичистити забруднення ножем і щіткою, потім знову ошпарити. Якщо є різкий запах, вимочити в оцтовому розчині.
  • нарізати на шматки стороною 10-15 сантиметрів.
  • викласти тельбуху в каструлю, залити гарячою водою і проварити 10 хвилин; злити воду і залити свіжу, поставити на сильний вогонь і, довівши воду до кипіння, знову повторити варіння. Після того, як запах пішов, в останній раз залити свіжу воду (з запасом, щоб не довелося доливати окріп) і поставити варити.
  • Додати у воду очищені цибулю і моркву, зелень, лавровий лист, перець і сіль. Варити тельбуху 3,5 — 4 години, а старої тварини 5-6 годин.
  • перевірити на готовність: повністю зварена тельбуха злегка еластична, але легко протикається ножем або виделкою. Коли продукт готовий, його можна обсмажити як м'ясну закуску, додати в салат або суп.
    варёная требуха
    як видно на фото, їстівної частини в тельбухи не дуже багато: по суті це біляста ніжна прошарок м'яса, яку найчастіше чистять від шкірки.

Фкуснофакти

Як довго потрібно варити перетримати тельбуху на вогні дуже складно, а ось недоварений субпродукт буде «гумовим» при протиканні виделкою, тому варіть мінімум 4 години. позбавляємося від різкого запаху тельбуха може володіти специфічним запахом: щоб позбутися від нього, перед варінням рубці необхідно замочити в підсоленій воді або оцтовому розчині на кілька годин, або просто збільшити час варіння і використовувати спеції. Незважаючи на специфічний смак, рекомендується до варіння любителям субпродуктів. Вважається, що відварна і навіть сира тельбуха — відмінний корм для кішок і собак. чистимо правильно легше готувати очищений субпродукт — він білого кольору, відразу придатний до варіння. Тельбуху чорно-зеленого кольору необхідно спеціально обробити до варіння: ошпарити, зішкребти забруднення ножем, вичистити щіткою і знову ошпарити окропом. склад тельбухи як правило, під тельбухою маються на увазі яловичі шлунки , інакше звані «рубці» або «брюховиця», але насправді це нутрощі (кишки) будь-якої тварини — свині, барана, курки. До тельбухи відносяться шлунок, кишки, легені і т.д., — загалом, будь-які субпродукти. Але частіше саме яловичі рубці. про поживність калорійність вареної тельбухи — 95 ккал/100 грам. Зрідка тельбуху їсти дуже корисно, оскільки вона містить багато білка, без вуглеводів. По суті, тельбуха порівнянна за поживними властивостями з дієтичним м'ясом, при цьому дуже дешевим.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?