⏰ які відмінності між тальятелле і феттуччіне? - Пояснюємо за 1 хвилину

Чим відрізняються тальятелле і феттуччіне

10:00
час читання —3   хв.

Тальятелле і феттуччіне — різні види пасти домашнього виготовлення, якою славиться італійська кухня. Обидва різновиди схожі і являють собою довгі і плоскі стрічки або смужки. Різниця між ними не тільки в особливостях пасти, але і в кулінарних традиціях регіонів, де більш поширений той чи інший вид.

Тальятелле мають ширину близько 5 мм.для варіння тальятелле зазвичай використовують бульйон. Тісто для цього різновиду пасти роблять на основі яєць, поверхня його пориста і шорстка, на ній краще тримаються густі соуси, наприклад, м'ясні. Підійде соус з помідорів з базиліком або класичний соус карбонара з вершків, сиру і яєць.

Феттуччине мають ширину 8-10 мм відварюють у воді. Вони традиційно подаються з томатним або рибним соусом — наприклад, з копченого тунця. Добре поєднується з феттуччіне і вершковий соус на основі сиру маскарпоне.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?