язик вважається делікатесом, причому делікатесом дійсно дорогим — найчастіше язик дорожче м'яса. Тому готують язик не часто, хіба що на великі свята — наприклад, на Новий рік. Але що робити з язиком після того, як ви його зварили ?
найпоширеніший варіант подачі — просто вареного язика (свинячий або яловичий), після варіння його чистять від шкірки і подають в якості закуски, нарізавши тонкими скибочками. Язик укладають на плоске блюдо і ставлять на стіл поряд з іншими нарізками. Українська подача обов'язково передбачає компанію з хрону і гірчиці, які зазвичай намазуються на скибочку безпосередньо їдцями.
відварений язик має ніжний смак, і щоб зробити його яскравішим, іноді перед варінням його маринують перед варінням . Те ж роблять і після варіння — ріжуть язик, збризкують лимонним або лаймовим соком і винним оцтом, соком зелені — і настоюють кілька годин, перед подачею прибравши рідина і прикрасивши оливковою олією. Ще з язика роблять холодець, розкладаючи по тарілках і заливаючи сумішшю бульйону і желатину.
ще варений язик кладуть в салати. Салатів безліч — з овочами, яйцями, грибами, маринадами… рідше з язика готують хе, нарізаючи брусочками і обсмажуючи разом з соусами і спеціями.