⏰ як зварити розбите яйце, щоб не витекло і залишилося цілим?

Як зварити розбите яйце?

10:00
час читання —1   хв

яйце з тріснутою шкаралупою можна зварити так, щоб не витік білок і не постраждали смак і вигляд продукту. Є кілька основних способів.

  1. найпростіший варіант – для варіння використовувати сольовий розчин – на 1 літр води взяти 1-1,5 ст.ложку солі. Яйце опускати в киплячу воду, так білок не встигне витекти.
  2. яйце перед варінням обмотати харчовою плівкою. Простежити, щоб вона щільно прилягала до пошкодженої ділянки. Покласти в каструлю з закипаючою водою.
  3. помістити яйце в пароварку тріщиною вниз або потримати близько хвилини над парою, щоб тріщина «запечаталася» білком і тільки потім опустити в окріп.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?