Чистка мови обмежується зніманням білястої шкурки, зробити це легко навіть руками, не вдаючись до допомоги ножа, якщо чистити після варіння. І буде ще простіше, якщо ви викладете мову з окропу в крижану воду на пару хвилин. Більше нічого чистити не потрібно. Ніяких великих жив і тим більше кісток в мові немає. І в яловичому, і в свинячому.
Якщо шкурка погано зчищається
, варіант 3:
1. Мова не зварений повністю (а вариться він довго, 1,5-3 години), краще таку мову доварити. Враховуйте, що
яловичий язик
варити довше, ніж
свинячий
.
2. Мова зварений повністю, але субпродукт Старої худоби, тому шкурка просто так не відходить. Тоді беремо ножик і злегка шкребти мову, в крайньому випадку зчищають.
3. Язик зіпсований — малоймовірний варіант, оскільки зазвичай поганий язик видає запах.