⏰ як варити яловичий язик-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити яловичий язик?

30:00
Яловичий язик варять 3 - 3,5 години години під кришкою, на маленькому вогні, телячий - 2 години . Вживати в їжу, після варіння знявши шкірку з мови. Солити за півгодини до готовності.

Як варити яловичий язик

  • язик говяжий
    1. Яловичий язик ретельно вимити і почистити щіточкою.
    вимитий и очищенний говяжий язик
  • 2. Викласти яловичий язик в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь.
    говяжий язик в воде
  • 3. Через 15 хвилин після закипання злити воду і налити свіжу, повернути каструлю з мовою на вогонь.
  • 4. Почистити цибулю і моркву, додати в киплячий бульйон.
    язик варится
  • 5. Варити мову 2 години під прикритою кришкою.
    овощи и специи для варки язика
  • 6. Додати сіль і перець в бульйон. Щоб мова була м'яким, сіль додають в кінці варіння. Варити ще годину. Всього варити 3 години.
  • 7. Остудити варений яловичий язик під холодною водою.
    охлажденний говяжий язик
  • 8. Очистити мову від шкірки — необхідно зробити це відразу, інакше вона буде дуже погано відходити.
    очистить язик
  • 9. Нарізати яловичий язик і подавати до столу із задоволенням!
    отварной язик

— В скороварці — не більше 30 хвилин. — В мультиварці —на режимі « гасіння» 3 години. — В пароварці — 3 години.

Про яловичому мовою

— О готовності яловичого язика можна дізнатися, проколів ножем або виделкою кінчик продукту. Якщо яловичий язик проколюється легко — значить, готовий. Якщо із зусиллям, то треба поварити ще. — після півгодини варіння до яловичого мови додають цибулину і моркву, а також приправи. Особливо необхідні овочі і приправи, якщо бульйон від мови захочеться використовувати для супу , соусу або заливного . — яловичий язик правильно чистити відразу після варіння: опустити його з каструлі з киплячою водою в крижану на 1 хвилину і потім за допомогою ножа видалити білясту шкірку з мови. Якщо потрібно почистити мову до варіння, доведеться попередньо його замочити в холодній воді на півгодини. — Ціна охолодженого яловичого мови в Києві — від 350 грн./кілограм (ціна на Червень 2020 року). Дорожче м'яса і вважається делікатесом. — вага мови телятини — близько 350-400 грам, вага мови яловичини — від 800 грам до 2 кілограмів. Мова вагою понад 1,5 кілограма варити на півгодини довше. — яловичий язик краще варити в каструлі з запасом місця , так як при варінні він збільшується в об'ємі приблизно на 10%.

рецепти з вареним яловичим язиком

запечений яловичий язик

інгредієнти для приготування яловичого мови мова яловичий – 700-800 грам, Сметана – 4 столові ложки, Соус гірчичний або м'яка гірчиця – 2 столові ложки, Цибуля ріпчаста – 3 невеликі голови, морква – 1 велика або 2 невеликі, лавровий лист, сіль, перець і інші приправи — за смаком. приготування яловичого язика При варінні до яловичого мови додають терту моркву, перець і лаврушку. З яловичого мови зняти плівку. Мова нарізати шматочками, змішати з дрібно порізаною цибулею, додати приправи, шарами викласти в форму для запікання (можна зробити з фольги на деку), змастити кожен шар сметаною в суміші з гірчичним соусом, і покласти в розігріту до 200 °з духовку. Запікати протягом 10-15 хв.

Салат з відвареним яловичим язиком

інгредієнти для салату з яловичим язиком мова яловичий — 100-150 грам картопля — 2 невеликі картоплини Яйця курячі — 2 штуки Огірки мариновані — 6 невеликих печериці мариновані — 100 грам Майонез або сметана — 2 столові ложки кріп — 20 грам приготування салату з відвареним яловичим язиком яловичий язик, картопля (в мундирі) і яйце зварити і очистити. Нарізати тонкою стружкою мову, картоплю, мариновані огірки і яйця кубиками, печериці пластинками. Заправити майонезом або сметаною, перемішати, зверху прикрасити порубаним кропом.

мова « на Новий рік»

інгредієнти яловичий язик — півкіло свіжі печериці — півкіло вершки 10% — 200 мл часник — 2 зубці ріпчаста цибуля — 1 голова Петрушка — 3 столові ложки морква — 1 невелика морквина соняшникова олія — 3 столові ложки Сіль — за смаком Як приготувати салат з яловичого мови яловичий язик варити 3 години, потім додати в каструлю моркву, цибулину, лавровий лист і сіль, варити ще півгодини. Яловичий язик остудити під холодною водою і зняти шкірку, нарізати кубиками. Печериці помити, обсушити і нарізувати. Лук очистити і дрібно нарубати. Лук обсмажити на соняшниковій олії, додати печериці і обсмажувати 15 хвилин на середньому вогні без кришки. Потім в сковорідку влити вершки і тушкувати, помішуючи, 20 хвилин. Змішати гриби з яловичим язиком, посипати рубаною петрушкою. Подавати салат теплим.

як засолити мову перед варінням

продукти яловичий язик — 1 дрібний, вагою 1 кілограм (щоб добре промаринувався) Сіль морська велика — 2 столових ложки Гірчиця — 1 столова ложка перець чорний мелений — 1 чайна ложка як варити мову солоний 1. Яловичий язик помити, очистити, обсушити і натерти гірчицею, обсипати перцем і сіллю. 2. Викласти субпродукт в каструлю, накрити і залишити на 2 години при кімнатній температурі, посередині терміну струснувши. 3. Прибрати мову на 1 добу в холодильник. 4. Промити мову, залити свіжою водою, злегка підсолити. 5. Поставити каструлю на вогонь, варити після закипання 2 години, знімаючи шумівкою піну. 6. Остудити мову, потримати над крижаною водою, очистити від шкірки. Зберігати мову в бульйоні, подавати теплим. приготування яловичого язика При варінні до яловичого мови додають терту моркву, перець і лаврушку. З яловичого мови зняти шкірку. Мова нарізати шматочками, змішати з дрібно порізаною цибулею, додати приправи, шарами викласти в форму для запікання (можна зробити з фольги на деку), змастити кожен шар сметаною в суміші з гірчичним соусом, і покласти в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати протягом 10-15 хв.

Про яловичому мовою

— О готовності яловичого язика можна дізнатися, проколів ножем або виделкою кінчик продукту. Якщо яловичий язик проколюється легко — значить, готовий. Якщо із зусиллям, то треба поварити ще. — після півгодини варіння до яловичого мови додають цибулину і моркву, а також приправи. Особливо необхідні овочі і приправи, якщо бульйон від мови захочеться використовувати для супу , соусу або заливного . — яловичий язик правильно чистити відразу після варіння: опустити його з каструлі з киплячою водою в крижану на 1 хвилину і потім за допомогою ножа видалити білясту шкірку з мови. Якщо потрібно почистити мову до варіння, доведеться попередньо його замочити в холодній воді на півгодини. — Ціна охолодженого яловичого мови в Києві — від 350 грн./кілограм (ціна на Червень 2020 року). Дорожче м'яса і вважається делікатесом. — вага мови телятини — близько 350-400 грам, вага мови яловичини — від 800 грам до 2 кілограмів. Мова вагою понад 1,5 кілограма варити на півгодини довше. — яловичий язик краще варити в каструлі з запасом місця , так як при варінні він збільшується в об'ємі приблизно на 10%.

рецепти з вареним яловичим язиком

запечений яловичий язик

інгредієнти для приготування яловичого мови мова яловичий – 700-800 грам, Сметана – 4 столові ложки, Соус гірчичний або м'яка гірчиця – 2 столові ложки, Цибуля ріпчаста – 3 невеликі голови, морква-1 велика або 2 невеликі, лавровий лист, сіль, перець і інші приправи — за смаком. приготування яловичого язика При варінні до яловичого мови додають терту моркву, перець і лаврушку. З яловичого мови зняти плівку. Мова нарізати шматочками, змішати з дрібно порізаною цибулею, додати приправи, шарами викласти в форму для запікання (можна зробити з фольги на деку), змастити кожен шар сметаною в суміші з гірчичним соусом, і покласти в розігріту до 200 °з духовку. Запікати протягом 10-15 хв.

Салат з відвареним яловичим язиком

інгредієнти для салату з яловичим язиком мова яловичий — 100-150 грам картопля — 2 невеликі картоплини Яйця курячі — 2 штуки Огірки мариновані — 6 невеликих печериці мариновані — 100 грам Майонез або сметана — 2 столові ложки кріп — 20 грам приготування салату з відвареним яловичим язиком яловичий язик, картопля (в мундирі) і яйце зварити і очистити. Нарізати тонкою стружкою мову, картоплю, мариновані огірки і яйця кубиками, печериці пластинками. Заправити майонезом або сметаною, перемішати, зверху прикрасити порубаним кропом.

мова «на Новий рік»

інгредієнти яловичий язик — півкіло свіжі печериці — півкіло вершки 10% — 200 мл часник — 2 зубці ріпчаста цибуля — 1 голова Петрушка — 3 столові ложки морква — 1 невелика морквина соняшникова олія — 3 столові ложки Сіль — за смаком як приготувати салат з яловичого мови яловичий язик варити 3 години, потім додати в каструлю моркву, цибулину, лавровий лист і сіль, варити ще півгодини. Яловичий язик остудити під холодною водою і зняти шкірку, нарізати кубиками. Печериці помити, обсушити і нарізувати. Лук очистити і дрібно нарубати. Лук обсмажити на соняшниковій олії, додати печериці і обсмажувати 15 хвилин на середньому вогні без кришки. Потім в сковорідку влити вершки і тушкувати, помішуючи, 20 хвилин. Змішати гриби з яловичим язиком, посипати рубаною петрушкою. Подавати салат теплим.

як засолити мову перед варінням

продукти яловичий язик — 1 дрібний, вагою 1 кілограм (щоб добре промаринувався) Сіль морська велика — 2 столових ложки Гірчиця — 1 столова ложка перець чорний мелений — 1 чайна ложка як варити мову солоний 1. Яловичий язик помити, очистити, обсушити і натерти гірчицею, обсипати перцем і сіллю. 2. Викласти субпродукт в каструлю, накрити і залишити на 2 години при кімнатній температурі, посередині терміну струснувши. 3. Прибрати мову на 1 добу в холодильник. 4. Промити мову, залити свіжою водою, злегка підсолити. 5. Поставити каструлю на вогонь, варити після закипання 2 години, знімаючи шумівкою піну. 6. Остудити мову, потримати над крижаною водою, очистити від шкірки. Зберігати мову в бульйоні, подавати теплим. приготування яловичого язика При варінні до яловичого мови додають терту моркву, перець і лаврушку. З яловичого мови зняти шкірку. Мова нарізати шматочками, змішати з дрібно порізаною цибулею, додати приправи, шарами викласти в форму для запікання (можна зробити з фольги на деку), змастити кожен шар сметаною в суміші з гірчичним соусом, і покласти в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати протягом 10-15 хв.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?