Мова має вкрай ніжний смак, а іноді хочеться приготувати яловичий делікатес як родзинку свята — і хоча класична подача у вигляді нарізки просто звареного мови актуальна в будь-якому випадку, іноді хочеться приготувати на її основі дійсно яскраве блюдо. Для цього яловичий язик перед варінням слід замаринувати з дотриманням пари правил.
Правило перше
: надати новий смаковий відтінок, не зіпсувавши блюдо. Яловичина повинна залишатися яловичиною.
Правило друге
: не спалюйте продукт. Гострі приправи і соуси вб'ють всю красу і ніжність мови.
правило третє
: мова повинна залишатися м'якою.
маринади для 1 яловичого язика:
1. 3 ложки сметани і половина ложки столової гірчиці або ложка діжонської.
2. 3 ложки майонезу і ложка оливкової олії.
3. Винний оцет і паприка.
Рецепт для всіх маринадів 1 — втерти маринад в мову, настоювати 5-10 годин, регулярно повертаючи в маринаді. потім варити звичайним способом . У всіх випадках солити мову найкраще в кінці варіння.