⏰ навіщо в яйця додають оцет-пояснюємо всі можливі цілі

Навіщо в яйця додають оцет?

10:00
час читання —3   хв.

для кольору
при додаванні натуральних барвників (морква, буряк, лимон і т.д.) під час варіння яєць оцет також додають для зміцнення стійкості фарби. Наприклад, це актуально при варінні великодніх яєць . Після того, як яйця отримали необхідний відтінок, фарба може швидко стертися. Оцет робить фарбу набагато яскравіше і стійкіше. Також яйце стає більш пружним, що зменшує шанс його розбити.

По приколу
з яйця можна зробити щось схоже на гумовий кульку. Для цього необхідно ємність з яйцем залити оцтом і залишити на 48 годин. По закінченню часу яйце буде нагадувати стрибунця, але всередині яйце залишається сирим.

щоб зварити яйця пашот
під час приготування страви яйце Пашот оцет надає йому більш плоску форму. Також зберігається більше кількості білка, ніж, якщо готувати без оцту. Його додавання ніяк не впливає на смак, тому що при закипанні води оцет відразу ж випаровується.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?