⏰ що робити, якщо мова сильно пахне?

якщо яловичий язик пахне, що робити?

10:00
час читання —3   хв.

яловичий язик — смачний і корисний делікатес — звичайно, якщо правильно зварити . Але є у нього одна неприємна особливість: виділяти міцний яловичий запах під час варіння, що, зрозуміло, влаштовує не всіх господинь. Що робити, якщо яловичий язик пахне?

в середньому, мова вариться 3 години (залежить від розміру). Повністю позбутися від в'їдливого амбре може не вийти, але є кілька хитрощів, які точно допоможуть його відбити:

1. Перший бульйон після закипання зливають, а сам яловичий язик і каструлю добре промивають. Потім заливають другий бульйон, варять години 2 і додають в каструлю лавровий лист, перець горошком, нарізані цибулю і зелень. Доводять до готовності.
2. Можна варити і в одному бульйоні. Але тоді після закипання потрібно відразу ж зняти всю пінку, покласти в каструлю цілі цибулю і моркву. За бажанням можна додати корінь селери або петрушки, пару зубчиків часнику. За 30 хвилин до закінчення варіння в бульйон кидають лавровий лист і перець горошком.
3. Можна варити мову в мультиварці під закритою кришкою — запах буде відчуватися не так сильно.
про готовність яловичого мови розкажуть роздулися на його поверхні бульбашки. Після варіння мову необхідно очистити від шкіри. Найлегше це зробити, обдавши субпродукт холодною водою, — шкірочка злізе безпроблемно.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?