Компот з кабачків
продукти
на 6 літрів компоту
Кабачок — 1,5 кілограм
цукор — 500-700 грам за смаком
Вода — 2,5 літра
яблучний оцет шестивідсотковий — 1 чайна ложка, можна замінити 1 лимоном
Сушена гвоздика — 2 бутона
М'ята — 2 листочка
підготовка продуктів
1. Кабачок промити, очистити від грубої шкірки, розрізати навпіл і вирізати грубі насіння (якщо використовуються молоді кабачки з ніжною шкіркою і м'якими насінням, тоді очищати їх не слід).
2. Нарізати обидві половини кабачка поперечними півкільцями товщиною 2 сантиметри.
приготування в каструлі
1. Кабачки викласти в каструлю і залити водою.
2. Поставити каструлю на середній вогонь, закип'ятити воду.
3. Після закипання додати цукор, зменшити вогонь, і варити компот протягом 10 хвилин.
4. Всипати гвоздику, викласти м'яту, влити оцет; вимкнути вогонь під каструлею з компотом.
приготування в мультиварці
1. Викласти в ємність мультиварки кабачки, залити водою.
2. Налаштувати мультиварку на режим « Випічка», варити до закипання при відкритій кришці мультиварки.
3. Після закипання додати і розмішати цукор, варити 10 хвилин.
4. Всипати гвоздику, влити оцет; вимкнути мультиварку.
після варіння розлити компот з кабачків по гарячих стерилізованих банках і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— найбільше для компоту з кабачків підходять молоді плоди, саме вони найбільш соковиті і, отже, більше смаку віддадуть в компот.
— Компот з кабачків володіє ананасовим присмаком, і щоб посилити цю схожість, можна замість половини води влити ананасовий сік. Додавання обліпихи або аличі також посилить подібність кабачкового компоту з ананасовим. Або можна скористатися розвідним сухим ананасовим соком.
— за смаком, можна додати при варінні кабачкового компоту апельсини, обліпиху або лимон.
— вартість продуктів для варіння 3 літрів компоту з кабачків в сезон-2020 (з липня по початок вересня) — близько 35 грн. (на липень 2020 року).
— Правильно заготовлений компот з кабачків буде зберігатися 1 рік.
Подивіться ще:
—
сік з кабачків
—
просте варення з кабачків
—
кабачкова ікра
—
Салат з кабачків на зиму
—
Салат «Тещин язик» з кабачків