Як варити компот з чорниці
продукти
на 2 літри компоту
Чорниця — 800 грам
Вода — 1,5 літра
цукор — 300 грам
підготовка продуктів
1. Чорницю перебрати, від листочків і перележавших, занадто м'яких ягід — для компоту придатні тільки щільні дозрілі ягоди.
2. Чорницю викласти в друшляк, промити під проточною водою і потім висипати на серветку.
3. Дати чорниці обсохнути і викласти в миску.
Як швидко варити компот з чорниці
1. Чорницю розкласти по банках.
2. Закип'ятити воду, додати і розмішати у воді цукор.
3. Кип'ятити сироп 10 хвилин при постійному помішуванні, потім залити сиропом чорницю по плечики банок.
Фкуснофакти
повільний спосіб варіння компоту з чорниці
1. Налити воду в каструлю, всипати ягоди, поставити на великий вогонь.
2. Після закипання всипати в воду цукор і акуратно розмішати його.
3. Варити чорничний компот 20 хвилин після закипання на тихому вогні.
4. Розлити готовий компот по банках.
заготівля компоту на зиму
1. Стерилізувати банки для компоту, вливши в них 100 мілілітрів води і потримавши їх хвилину-другу в мікрохвильовці.
2. Стерилізувати кришки, закатати ними банки з компотом, перевернути їх догори дном.
3. Укутати банки з компотом теплою тканиною і остудити протягом 12 годин до кімнатної температури.
4. Банки з чорничним компотом прибрати на зберігання — вони будуть зберігатися цілий рік в сухому прохолодному місці.