⏰ як приготувати салат з кабачків на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

Як приготувати салат з кабачків на зиму?

25:00
У каструлі салат з кабачків варити 25 хвилин після закипання на тихому вогні без кришки.

в мультиварці салат з кабачків на зиму готується 30 хвилин на режимі "Гасіння".

Рецепт салату з кабачків на зиму

Продукти
Кабачки (молоді плоди) — 3 кілограми
сіль кухонна середнього помелу — 1,5 столові ложки
цукор-пісок — 1,5 столові ложки
часник — 100 грам (2 середніх головки)
оцет 9% — 170 грам
Олія соняшникова рафінована (без запаху) — 1 стакан (250 мілілітрів)

підготовка продуктів
1. Кабачки ретельно вимити. Нарізати кружечками шириною 1 сантиметр.
2. Часник почистити і тонко порізати.
3. Кабачки з'єднати з часником, перемішати, посолити, додати цукор і оцет перемішати і залишити в каструлі для маринування при кімнатній температурі на 3 години.

Як варити салат з кабачків в каструлі
1. Каструлю з кабачками поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння.
2. Варити кабачки протягом 25 хвилин, не забуваючи при цьому помішувати, стежити щоб не пригоріло.

Як варити салат з кабачків в мультиварці
1. Перекласти кабачки в чашу мультиварки, закрити кришкою, включити режим «гасіння» на 30 хвилин.

заготівля салату на зиму
1. Готовий салат гарячим акуратно перекласти заздалегідь простерилізовані банки, закатати або закрити щільною загвинчується металевою кришкою.
2. Закриті банки перевернути догори дном і укутати в теплу ковдру. Так вони повинні стояти до повного охолодження.
3. Прибрати банки з салатом з кабачків на зиму.

Салат з кабачків на зиму по-корейськи

продукти
Кабачок — 3 середніх плода
перець чилі — 2 середніх
корінь імбиру — довжиною 3 см
Вода — половина склянки
оцет (рисовий або натуральний яблучний) — 120 мілілітрів
сіль — 1 столова ложка
цукор — 2 столові ложки
червоний гострий перець — 0,5 чайної ложки

підготовка продуктів
1. Кабачки помити, очистити шкірку, нарізати кружечками 5 міліметрів завширшки. Скласти в каструлю.
2. Імбир очистити, дрібно нарізати.
3. Вимити перець чилі, розрізати, видалити з нього насіння, нарізати дрібними шматочками.

приготування
1. У каструлю (окрему) налити воду, оцет і перемішати.
2. Додати імбир, перець чилі, сіль, цукор. Перемішавши.
3. Довести до кипіння на повільному вогні і варити 2 хвилини з моменту закипання.
4. Зняти з вогню, поперчити, перемішати, залишити на 5 хвилин.
5. У каструлю з підготовленими раніше кабачками вилити гарячий маринад, перемішати, залишити на 1 годину, періодично помішуючи.
6. Перекласти кабачки в стерилізовані банки, накрити кришками і прибрати в холодне місце. Зберігати їх можна не більше 10 днів.

калорійність салату з кабачків на зиму — 251 ккал/100 грам.

термін зберігання салату з кабачків — 1 рік в закритій банці і не більше 7 днів після відкривання.

Салат з кабачків на зиму можна зробити солодким, гострим або кислим. Залежно від того, який смак ви хочете отримати, під час приготування можна покласти більше цукру або морквини для солодощі; перцю — для гостроти; оцту або помідорів — для додання більш кислого смаку готовому салату.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?