як варити компот з чорносливу
продукти
на 1 літр компоту
чорнослив — 200 грам
Вода — 800 мілілітрів
цукор — 150 грам
як варити компот з чорносливу
чорнослив ретельно промити. Влити в каструлю воду, додати цукор і ягоди, варити 20 хвилин після закипання. Після варіння компот з чорносливом остудити і перелити в графин.
як варити компот з чорносливу в мультиварці
1. Чорнослив промити, відкинути на друшляк і дати стекти воді.
2. У чашу мультиварки викласти чорнослив, цукор і залити продукти водою.
3. Ретельно перемішати продукти в мультиварці.
4. В мультиварці виставити режим «Мультіповар», час 20 хвилин і температуру 100 градусів.
5. Готувати компот до закінчення програми.
Як варити компот з чорносливу в хлібопічці
1. Дістати форму для випічки хліба при цьому лопатку для замішування встановлювати не потрібно.
2. Помістити чорнослив і цукор в форму і накрити папером для випічки з отвором в центрі, яка буде використовуватися як прокладка під кришкою.
3. Вибрати відповідне меню в хлібопічці (для кожного виду хлібопічки свій номер в меню).
4. Натиснути кнопку« Старт ».
5. Після закінчення приготування дати компоту трохи охолонути.
Фкуснофакти
1. У компот з чорносливу можна додавати трохи родзинок, яблук і кураги.
2. Якщо чорнослив сухий, рекомендується до варіння компоту розмочити його в теплій воді.
3. У чорносливі містяться цукристі речовини і клітковина, тому компот з чорносливу може бути хорошим натуральним проносним.
4. Термін зберігання компоту з чорносливу в холодильнику — 3 дні.
5. Вартість чорносливу без кісточки в середньому в Києві на липень 2020 року — від 300 грн./1 кілограм.
6. Калорійність компоту з чорносливу — 60 ккал/100 грам.