⏰ як зварити ірговий компот-способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот з ірги

07:00
Компот з ірги для пиття варити 1 хвилину . Компот з ірги на зиму варити 10 хвилин

як варити компот з ірги

продукти
ірга — 1 кілограм свіжої або 1,3 кілограма замороженої
Вода — 5-6 літрів
цукор — 500-600 грам в залежності від солодощі ягід
оцет 9% — 1 чайна ложка

підготовка продуктів
іргу промити і перебрати.
Закип'ятити воду у великій каструлі.

Як варити для пиття (простий спосіб)
іргу викласти в миску і засипати цукром, злегка пом'яти, перекласти в каструлю. Коли вода закипить, почекати хвилину для зняття піни і вимкнути вогонь, укрити каструлю ковдрою або рушником і настояти до охолодження. Можна вживати.

Як варити на зиму
1. Іргу розкласти по стерилізованим банкам, залити окропом.
2. Прикрити банки з компотом кришками (але нещільно) і почекати 10 хвилин.
3. Злити сік у велику каструлю, залишивши ягоди в банках додати цукор, перемішати і довести до кипіння, додати оцет.
4. Розлити компот назад по банках, закрутити кришками, перевернути і дочекатися, поки компот охолоне.
5. Потім прибрати ірговий компот на зберігання.

Фкуснофакти

з чим поєднується ірга в компоті
При варінні компоту з ірги можна додати агрус, вишню, малину, лимон, апельсин, червону і чорну смородину. Рідше додають полуницю і черешню (якщо трапилося, що ірга дозріла рано).

яку іргу взяти для компоту
для компоту підійде солодка соковита ірга. Якщо ірга сухувата, рекомендується додати до неї соковиті плоди яскравого смаку, щоб ірга його оттенила.

смак, колір і аромат компоту
смак компоту з ірги — досить стриманий, злегка терпкий. Компот має яскравий насичений колір, один з небагатьох дійсно темних відтінків. Аромату від ірги практично немає, тому рекомендується додати ароматних ягід і фруктів в компот, або спеції на вибір: гвоздику, корицю, апельсинова або лимонна цедра, ванілін.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?