⏰ скільки варити курячий бульйон з м'яса і потрухів, з курки цілком і частин.

Як варити курячий бульйон?

00:00
Курячий бульйон з магазинної курки варити 1 годину.
курячий бульйон з домашньої курки варити 2-3 години.
з супового набору варити курячий бульйон 1 годину.
з потрухів варити курячий бульйон 1 годину.

Як варити курячий бульйон

продукти
на каструлю 6 літрів
курка — 1 штука
морква — 1 велика
ріпчаста цибуля — 1 голова
Зелень (кріп, петрушка) — по половині пучка
лавровий лист — 2 листочка
чорний перець горошком — 10-15 штук
сіль — 1 столова ложка

Як варити бульйон з курки
1. Викласти курку в каструлю — вона повинна бути розморожена і вимита. Якщо курка велика (від 1,5 кг) — слід розрізати її на шматки вагою 300-400 грам. Робити це простіше, розрізаючи курку по суглобах. У нашому випадку половину курки вагою 750 грам розрізати не потрібно.

2. Залити водою — майбутнім бульйоном, і поставити каструлю на сильний вогонь.
3. Закрити каструлю кришкою, дочекатися закипання води (близько 15 хвилин), простежити за утворюється піною хвилин 10, знімаючи її за допомогою шумівки або столової ложки.

4. Очистити моркву, у цибулини відрізати кореневище (лушпиння залишити, якщо хочете отримати бульйон золотистого кольору), вкласти цибулину і моркву в каструлю.
5. Після зняття піни, через 10 хвилин після закипання бульйону додати сіль і перець.
6. Додати лаврушку і зелень.
7. Закрити киплячий на тихому вогні бульйон кришкою і варити 1 годину.

8. Вийняти курку, моркву і цибулю видалити.
9. Бульйон процідити через сито або друшляк.
10. Ваш курячий бульйон зварений!

у варений курячий бульйон додати зелень і використовувати в рецептах, або подавати як є з сухариками або грінками. М'ясо подавати окремо або використовувати в супах і салатах.

другий курячий бульйон

курячий бульйон на другій воді варять для того, щоб зробити його більш дієтичним і корисним, особливо для хворих і дітей. З першим бульйоном зливаються всі шкідливі речовини (хімікати і антибіотики, якими часто обробляють курку).
по кроках:
1. Коли в каструлі з водою і куркою з'являться перші бульбашки, засікти 10 хвилин для варіння.
2. Злити перший бульйон разом з піною, каструлю помити і варити бульйон в новій воді. А щоб заощадити час, поставте 2 каструлі з водою — і просто перекладіть курку з однієї каструлі в іншу через 10 хвилин варіння.
на другому бульйоні виходять яскраві овочеві супи, його можна подавати як напій або готувати на холодець — процедура зміни води знешкоджує блюдо, але користь і сполучні речовини, необхідні для застигання, залишає.

як варити бульйон про запас

продукти
курка, курячі частини або суповий набір — 1 кілограм
Вода — 4 літри
сіль — 2 столових ложки
Лук — 1 голова
чорний перець горошком — 1 чайна ложка
лавровий лист — 5 листів
стебла петрушки — невелика жменя

як варити курячий бульйон про запас
1. Курку викласти в каструлю, залити холодною водою.
2. Довести воду до кипіння, протягом 10 хвилин стежити за піною, прибираючи її шумівкою.
3. Додати сіль і спеції, очищену цибулину.
4. Накрити кришкою і варити 1 годину.
5. Процідити бульйон, курячі частини видалити (використовувати в інших стравах). 6. Повернути в каструлю бульйон і уварювати на тихому вогні ще 1,5-2 години на тихому вогні до отримання 400 мілілітрів бульйону.
7. Розлити бульйон по ємностей для зберігання (контейнерів, пакетів або ємностей для льоду), охолодити і заморозити. У кожній тарі має бути приблизно порівну жиру і бульйону. Якщо жир не потрібен, тоді видалити його.
при розморожуванні бульйону використовувати такі пропорції: з 100 мілілітрів заготовки вийде 1-1,5 літра готового бульйону.
зберігатися бульйон, заготовлений про запас, буде до півроку.

Фкуснофакти

— пропорції курки і води — на 5-літрову каструлю досить 750 грам курки. Так вийде простий бульйон, не дуже жирний і не дієтичний.

чи корисний курячий бульйон?
курячий бульйон дуже корисний при грипі, ГРВІ та застуді . Легкий курячий бульйон сприяє виведенню вірусів з організму, мінімально навантажуючи його і легко засвоюючись їм.

термін зберігання курячого бульйону при кімнатній температурі — 1,5 доби. У холодильнику курячий бульйон зберігати 5 днів.

приправи для курячого бульйону — розмарин, кріп, петрушка, перець чорний горошком, лавровий лист, селера.

— визначити готовність курячого бульйону можна, проткнув курку ножем — якщо ніж входить в м'ясо курки легко — бульйон готовий.

як використовувати курячий бульйон?
курячий бульйон використовується для приготування супів ( курячий , цибулевий , мінестроне , гречаний , суп з авокадо та інші), салатів, соусів ( курячий соус ).

— щоб курячий бульйон був прозорим , необхідно після закипання злити першу воду, а при варінні знімати піну, що утворюється. Якщо ви хочете світлий колір бульйону — при варінні варто класти очищену від лушпиння цибулину.

солити курячий бульйон слід на початку варіння — тоді саме бульйон буде наваристим. Якщо ж курка вариться на салат, то солити бульйон слід за 20 хвилин до закінчення варіння, і в цьому випадку куряче м'ясо буде солоним.

яку курку брати на бульйон
якщо хочеться наваристий жирний бульйон, підійде курка цілком (або половина), або окремі жирні частини курки (ніжки, крила, стегна). Для середньо-наваристого бульйону відмінно підходить суповий набір. Для дієтичного курячого бульйону підходить тельбуха і курячі кістки від ніжок, стегон, грудки і філе.

— подивіться, як просто приготувати холодець з курки , салати з вареної курки і закуски з вареної курки !

— ціна продуктів для варіння 5 літрової каструлі курячого бульйону з половини курки — 75 грн. (в середньому в Києві на червень 2019 р). Курячий бульйон також можна зварити з курячих кісток, з супового набору з додаванням курячих субпродуктів.

— морква і цибуля перед додаванням в бульйон можна розрізати на кілька частин і підсмажити на сухій сковорідці — тоді бульйон буде більш ароматним. Можна обсмажити без масла і курячі частини — тоді бульйон буде більш насиченим.

як варити бульйон з курячої грудки?

продукти
куряча грудка з шкірою — 350-450 грам
Вода — 2,5 літра
ріпчаста цибуля — 1 штука
морква — 1 середнього розміру
сіль — 1 столова ложка
перець горошком — 10 горошин

як варити бульйон з курячої грудки
1. Помити грудку, оглянути шкіру на предмет залишків пір'я, видалити пір'я при наявності. Або, щоб зварити дієтичний бульйон, видалити шкіру курки.
2. Грудку викласти в каструлю, залити водою — вода повинна бути холодна, щоб бульйон вийшов наваристим.
3. Поставити каструлю на сильний вогонь, після закипання вогонь зменшити і зняти піну шумівкою.
4. Викласти в бульйон очищені цибулю і моркву, сіль і перець.
5. Варити дієтичний бульйон 20 хвилин, а для високої наваристості бульйону — 40 хвилин.

як варити бульйон з грудки в мікрохвильовці
1. Грудку викласти у великий посуд для мікрохвильових печей, викласти сіль і перець, цибулю і моркву.
2. Залити грудку водою.
3. Накрити посуд кришкою і поставити в мікрохвильовку.
4. Готувати бульйон при потужності 800 Вт 25 хвилин.

як варити бульйон з курячих крил?

як варити бульйон з курячих крилець? продукти
курячі крила — 5 штук
Вода — 2,5 літра
морква — 1 штука
Лук — 1 штука
перець горошком — 10 горошин
сіль — 1 столова ложка

як варити бульйон з крил
1. Крила помити, покласти в каструлю і залити холодною водою.
2. Додати сіль, перець, очищену цибулину і моркву.
3. Поставити каструлю на сильний вогонь, після закипання вогонь зменшити і варити 40 хвилин. Бульйон з крилець виходить дуже жирним, м'яса в таких курячих частинах практично немає.

як варити бульйон з філе?

продукти
куряче філе — 2 штуки
Вода — 2 літри
соняшникова олія — 3 столових ложки

як варити бульйон з філе
1. Куряче філе розморозити, при необхідності видалити кістки, викласти м'ясо в каструлю.
2. Ріпчасту цибулю почистити і викласти в каструлю.
3. Залити каструлю водою і поставити на нагрів.
4. Влити рослинне масло, щоб надати бульйону аромат і поживність.
5. Додати сіль і спеції за смаком.
6. Варити бульйон півгодини на повільному вогні, прикривши кришкою.
7. Настояти бульйон протягом 1 години.

як варити бульйон з курячого супового набору

продукти
суповий набір (крила, хрящі, шкіра, спинки, шийки і т. д.) — півкіло
Вода — 2,5 літра
сіль — 1 столова ложка
перець чорний горошком — 10 штук

як варити бульйон з супового набору
1. Суповий набір викласти в каструлю, влити воду.
2. Поставити каструлю на вогонь, після закипання злити першу воду, налити свіжу.
3. У другій воді варити бульйон після закипання на середньому вогні 10 хвилин, знімаючи піну.
4. Зменшити вогонь і варити бульйон 40 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?