⏰ як варити курку для закусок - в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

скільки готувати закуски з курки

10:00
Час для приготування закуски з вареної курки знадобиться на варіння курки і приготування основи закуски - від півгодини до 1,5 годин в залежності від складності закуски. Деякі процеси приготування закуски з курки вдасться виконувати паралельно один одному.

Закуска з курки на огірках

продукти куряча грудка — 2 штуки (близько 500 грам) свіжий огірок — 4 штуки базилік — листочки для прикраси Соус « Песто» — 2 столових ложки Майонез — 6 столових ложок мелений перець — 1 чайна ложка сіль — 1 чайна ложка Як зробити закуску з курки на огірках 1. Зварити курку, очистити від шкірки, плівки і кісток, порізати дрібними шматочками куряче м'ясо. 2. У підготовлене куряче м'ясо покласти 6 столових ложок майонезу, з'єднати з двома столовими ложками соусу «Песто», додати дрібку свіжомеленого перцю, сіль, і добре перемішати до утворення однорідної маси. 3. Чотири свіжих огірка промити і порізати на скибочки подовженої овальної форми товщиною 0,5 сантиметра, розкласти їх на плоскодонну тарілку і на кожен з них викласти по чайній ложці отриманої суміші з вареної курки. 4. Свіжий базилік обполоснути під проточною водою і прикрасити листочками кожну порцію закуски з вареної курки.

Закуска з курки з горіховим соусом

продукти курка — 1,5 кілограма курячий бульйон — половина склянки ріпчаста цибуля — половина середньої голови пшеничний хліб — 2 скибочки волоські горіхи — 1 склянка вершкове масло — 1 столова ложка перець (червоний) — 1 щіпка сіль — половина чайної ложки Як зробити закуску з курки з соусом 1. Невелику курку, вагою в 1,5 кілограма, добре промити і варити протягом 1,5 годин (воду підсолити в кінці варіння), зняти з вогню, бульйон злити в стакан. 2. Остудити курку, звільнити від шкірки і кісток, розділити м'ясо на волокна або порізати на невеликі скибочки. 3. В 1/2 склянки отриманого курячого бульйон замочити два шматочки пшеничного хліба, віджати зайву рідину. 4. Лук ретельно помити, почистити від лушпиння і дрібно нашаткувати. Викласти в сотейник, додати одну столову ложку вершкового масла і обсмажити до стану легкого зарум'янювання протягом 3 хвилин. 5. Обсмажену цибулю і вимочений хліб перекрутити за допомогою м'ясорубки. В отриману масу кинути дрібку червоного перцю. 6. Стакан волоських горіхів дрібно розмолоти, додати в суміш цибулі і хліба, перемішати, додати 1/2 чайної ложки солі. За густотою соус повинен нагадувати густу сметану (щоб розвести густіший соус досить з'єднати його з декількома ложками бульйону). 7. Шматочки охолодженого курячого м'яса викласти в глибоке блюдо і залити зверху готовим соусом.

курячі рулетики з шинкою в лаваші

продукти куряче філе — 500 грам шинка — 300 грам куряче яйце — 5 штук Сир (твердий) — 500 грам кефір — 1/2 склянки (125 мілілітрів) Лаваш (тонкий) — 1 штука Борошно пшеничне — 1 столова ложка зелена цибуля (пір'я) — 1 пучок (150 грам) Як приготувати курячі рулетики з шинкою 1. Філе курки промити, обсушити, відокремити плівку і кожну половинку розділити навпіл. Варити 30 хвилин в підсоленій воді. 2. Зелену цибулю промити і дрібно нашаткувати. 3. Півкілограма твердого сиру дрібно натерти з використанням терки і поділити навпіл. 4. Шинку порізати на невеликі квадратні пластинки. 5. Готове відварене куряче м'ясо остудити і порізати на невеликі шматочки. 6. У глибокій тарілці з'єднати підготовлені інгредієнти: м'ясо курки, тертий сир, шинку і цибулю. 7. Лист квадратного лаваша розрізати на 10 однакових частин, на кожну з них викласти близько 200 грам начинки і розподілити по лавашу рівномірно за допомогою ложки. 8. Згорнути тугі рулетики і викласти їх в термостійку форму для запікання. 9. Збити за допомогою віночка 5 курячих яєць і 125 мілілітрів кефіру, додати борошно, сіль і перець. 10. У прогріту до 230 градусів духовку поставити тарілку з рулетиками, попередньо залити їх підготовленим соусом з яєць. 11. Запікати близько 20 хвилин до утворення світлої скоринки, дістати блюдо, посипати залишками сиру і випікати ще 8 хвилин. Курячі рулетики можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Домашня куряча шаурма

продукти куряче філе — 400 грам свіжі томати — 1 штука свіжі огірки — 2 штуки білокачанна капуста — 150 грам морква — 1 штука Лаваш (тонкий) — 1 штука часник — 3 зубчики Сметана — 3 столових ложки Майонез — 3 столових ложки Як приготувати домашню курячу шаурму 1. Куряче філе добре промити, поставити варити на 30 хвилин, бульйон підсолити. 2. Відварене куряче м'ясо остудити і розділити на волокна. 3. Білокачанну капусту порізати на тонкі смужки і трохи прим'яти до утворення соку. 4. Один свіжий томат порізати на середні кубики, пару огірків нашаткувати великою соломкою. 5. За допомогою середньої терки подрібнити моркву і з'єднати її нашаткованими овочами. 6. Приготувати соус. Для цього в рівних частинах змішати майонез і сметану, додати подрібнені 3 часникових зубчики. Змішати інгредієнти. 7. На столі розкласти тонкий лаваш в один шар, розрізати його на кілька частин. 8. Рівномірно покрити його приготованим соусом за допомогою ложки. 9. На один край лаваша викласти куряче м'ясо і порізані овочі, додати чайну ложку соусу і згорнути в щільний рулет.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?