⏰ скільки варити бульйон з яловичини - яку яловичину взяти, скільки варити яловичину на бульйон, які спеції додати.

Скільки варити бульйон з яловичини?

00:00
Бульйон зі шматка яловичини 0,5 кілограма варити 2 години.

Як варити бульйон з яловичини

Продукти
яловичина (м'ясо з кістками) — півкіло
Вода — 2 літри
чорний перець горошком — щіпка
сіль — 1 столова ложка
лавровий лист — 2 листочка

як варити бульйон з яловичини
1. Яловичину розморозити, промити під холодною водою.
2. Викласти яловичину цілим шматком в каструлю і влити воду.
2. Каструлю поставити на плиту, зробити під каструлею великий вогонь.
3. Поки вода закипає, цибулю і моркву почистити і викласти в каструлю з яловичиною.
4. Додати сіль, лаврушку і перець в каструлю.
5. Як тільки над водою стане утворюватися пар, зменшити вогонь до середнього.
6. Уважно стежити за піною, прибирати її в перші 10 хвилин кипіння бульйону шумівкою або столовою ложкою.
7. Як тільки буде знята піна, зменшити вогонь до тихого.
8. Варити яловичину при слабкому бурлінні бульйону 2 години, злегка прикривши кришкою.
9. Викласти з бульйону м'ясо, бульйон процідити.
10. Якщо бульйон вийшов каламутним або темним, його можна зробити прозорим: для цього сире куряче яйце перемішати з охолодженим до 30 градусів тепла бульйоном (гуртка), влити яєчну суміш в киплячий бульйон і довести до кипіння: яйце вбере в себе всі помутніння. Потім бульйон слід процідити через сито.

яловичий бульйон для слабких хворих

продукти
пісна м'яка яловичина — 800 грам
сіль — за смаком

Як приготувати яловичий бульйон слабкому хворому
1. Помити і дуже дрібно нарізати яловичину.
2. Покласти м'ясо в пляшку і закупорити її.
3. Опустити пляшку в каструлю і кип'ятити 7 годин.
4. Дістати пляшку, витягнути пробку, злити бульйон (вийде близько 1 чашки).
Як подати хворому : процідити, додати трохи солі.

яловичий бульйон для лікування суглобів

продукти
яловичина — 250 грам
яловичі хрящі — 250 грам
Вода — 1,5 літра
сіль і спеції — за смаком

Як готувати бульйон для суглобів
1. Помити і порізати крупно яловичину і яловичі хрящі, залити водою, покласти спеції і сіль.
2. Варити на повільному вогні 12 годин. Щогодини перевіряти кількість води в каструлі і доливати ще, щоб її кількість становила 1,5 літра.
3. Процідити і остудити бульйон, поставити в холодильник.
як подавати хворому : курс лікування становить 10 днів. Денна порція становить 200 мілілітрів. Бульйон розігрівається і подається гарячим.

яловичий бульйон для немовлят

продукти
Телятина — 600 грам
ріпчаста цибуля — 2 штуки
корінь селери — 100 грам
морква — 2 штуки
сіль — за смаком

як зварити бульйон з телятини?
1. Помити м'ясо, покласти в невелику каструлю, залити прохолодною водою, поставити на середній вогонь.
2. Дочекатися закипання, зняти піну ложкою, процідити бульйон.
3. У бульйон додати не порізані овочі.
4. Зменшити вогонь, залишити бульйон на плиті на 2 години.

як подавати хворому : виловивши всі овочі, в теплому вигляді.

Фкуснофакти

— яловичий бульйон дуже корисний для здоров'я вмістом таурину, що сприяє очищенню організму. Тому бульйон з яловичини часто рекомендують тим, хто лікується від хвороб.

— яловичий бульйон можна зробити дієтичним , якщо при обробленні відрізати від м'яса жили і при варінні уважно стежити за утворюється піною, регулярно знімаючи її. Також можна злити перший бульйон після закипання води — і варити бульйон у свіжій воді.

пропорції яловичини і води для варіння бульйону — на 1 частина яловичину 3 частини води. Однак, якщо мета легкий дієтичний бульйон, то можна влити до 1 частини яловичини 4 або 5 частин води. Яловичий бульйон збереже свій смак і буде дуже легким.

— для приготування бульйону з яловичини можна взяти яловичину на кістці — кістки додадуть бульйону особливий навар.

— яловичий бульйон при варінні необхідно солити відразу як тільки вода і м'ясо виявляться в каструлі. Для середньої солоності покладіть 1 столову ложку на кожні 2 літри води.

— приправи для варіння яловичини — чорний перець, цибулю і моркву, корінь петрушки, лавровий лист, цибуля-порей.

— існує думка, що в кістках і м'ясі відкладаються сполуки важких металів, які чинять негативний вплив на обмінні процеси організму і внутрішні органи. Якщо ви боїтеся заробити проблеми з травленням — зливайте перший бульйон (через 5 хвилин після закипання).

— в готовий бульйон при бажанні додається свіжа зелень перед подачею.

яловичий бульйон на сніданок

продукти
М'яка яловичина без жиру — 200 грам
Вода — 1,5 склянки
сіль — за смаком

як варити яловичий бульйон на сніданок хворому
1. Помити і порізати м'ясо так, щоб отримати невеликі шматочки, і покласти в керамічну каструльку.
2. Залити м'ясо водою, прокип'ятити по черзі 2 рази.
як подати хворому : процідити, посолити за смаком, подавати гарячим.

як варити загальнозміцнюючий яловичий бульйон

продукти
яловича нога — 1 штука
Ром — 1 чайна ложка
сіль — за смаком

як приготувати бульйон з яловичини
1. Помити і роздрібнити кістки і булдижки, залити 2 літрами води, варити 3 години.
2. Злити вийшов бульйон і відставити в сторону.
3. Залити ті ж кістки 1 літром води і варити 3 години.
4. Змішати два бульйони, закип'ятити 15 хвилин, процідити.
5. Розлити по пляшках, закупорити паперовими пробками, зберігати в холодному місці.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?