⏰ як варити курку для салатів - в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

скільки готувати салат з вареної курки

00:00
Філе курки на салат варити 30 хвилин, за цей час, як правило, вдається максимально підготувати інші продукти до приготування салату.

салат з курки з перцем і баклажанами

продукти
філе курячої грудки — 375 грам
Кабачки — 350 грам
баклажани — 250 грам
Болгарський солодкий перець 3 кольорів — по 1/2 штуки
томати консервовані — 250 грам
Лук — 2 головки
насіння фенхелю — 1/2 чайної ложки
часник — 5 зубчиків
рослинна олія — 7 столових ложок
сіль — 1 чайна ложка
перець чорний мелений — половина чайної ложки

Як приготувати салат з куркою і овочами
1. Баклажани і кабачки промити, просушити і зняти шкірку. Для цього потрібно використовувати картоплечистку, яка зніме тонкий шар шкірки. Нарізати кубиками або ромбиками.
2. 2 головки цибулі очистити від лушпиння, порізати тонкими кільцями.
3. Болгарський перець червоного, жовтого і зеленого кольору помити, просушити, вирізати насіннєву коробочку і видалити насіння.
4. Нарізати перець шматочками такої ж форми, як і баклажани – кубиками або ромбиками.
5. Кабачки, перець і цибулю змішати, заправити перцем і дрібкою сіллю.
6. Зубчики часнику очистити, порубати або пропустити через прес, перемішати з 3 столовими ложками рослинного масла і додати в овочі.
7. Консервовані томати вийняти з ємності і нарізати шматочками великого розміру.
8. Подрібнений баклажан обсмажити в сковорідці з додаванням щіпки солі, перцю в 2 столових ложах олії, потім додати томати, накрити кришкою і тушкувати 2-3 хвилини.
9. Овочі помістити в сковороду, ретельно перемішати і зняти з вогню.
10. Філе промити, нарізати шматочками середнього розміру.
11. На що залишилися 2 столових ложках рослинного масла обсмажити м'ясо, по 3 хвилини з усіх боків і додати насіння фенхелю.
12. Остигнули овочі з сковороди викласти в тарілку і подати разом з м'ясом.

салат з курки, грибів і яєць

продукти
філе курки — 200 грам
Глива — 400 грам
яйце — 4 штуки
Лук — 1 маленька головка
свіжі огірки — 1 штука середнього розміру
Майонез — 5 столових ложок (125 грам)

приготування
1. Філе курки промити, покласти в каструлю, залити водою, щоб вона повністю приховала м'ясо з запасом в 2-3 сантиметри, посолити 1 чайною ложкою солі і поставити на помірний вогонь.
2. Варити філе 30 хвилин, потім зняти з вогню і відставити остигати.
3. Коли м'ясо стане холодним, дрібно подрібнити його. Можна філе курки нарізати ножем або ж порвати руками.
4. 4 яйця приготувати круто. Для цього потрібно яйця помістити в каструлю з холодною водою. Щоб яйця не тріснули, слід додати 1 чайну ложку солі; поміщати яйця в гарячу воду. Варити яйця 10 хвилин, потім зняти з вогню і остудити холодною водою.
5. Очистити яйця від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками у формі кубиків.
6. Гриби ретельно промити, просушити рушником і нарізати соломкою. Для цього буде потрібно гострий ніж, яким продукти слід розрізати на пластини, товщиною 5 міліметра, і потім порізати дрібною соломкою.
7. Гливу помістити в киплячу воду, відварити в підсоленій воді, потім пропустити через друшляк і остудити.
8. Огірок середнього розміру нарізати соломкою.
8. Головку ріпчастої цибулі очистити від лушпиння і дрібно нашаткувати.
9. Всі інгредієнти салату помістити в одну ємність, заправити 5 столовими ложками майонезу і добре перемішати.
10. Додати в салат дрібку солі і перець за смаком.

Салат з курки, картоплі та огірків

продукти
філе курки — 350 грам
яблуко — 1 штука
картопля — 3 штуки
консервовані солоні огірки — 3 штуки
помідор — 1 штука
Майонез — 3 столові ложки
сіль, зелень і перець — за смаком

як приготувати салат з вареною куркою і яблуком
1. М'ясо курки добре промити, помістити в каструлю, залити холодною водою, щоб м'ясо сховалося і був запас 3 сантиметри, додати 1 чайну ложку солі і поставити на помірний вогонь. Варити 30 хвилин, потім прибрати м'ясо з вогню і дати йому охолонути.
2. Неочищені 3 картоплини помити, помістити в каструлю, залити водою і варити 20 хвилин. Потім зняти з вогню, остудити і очистити.
3. 1 яблуко слід промити, посушити і очистити від шкірки. Робиться це або гострим ножем або ж спеціальної овощечисткой. Зрізати шкірку потрібно з верхньої частини, спускаючись вниз по колу. Потім потрібно вдалися серцевину. Для цього яблуко потрібно спочатку розрізати на половинки, потім на чверті і потім, утримуючи кожну частку продукту в руці, вирізати велику «V» навколо серцевини.
4. Консервовані огірки в кількості 3 штук вийняти з банки.
5. Всі підготовлені продукти на обробній дошці порізати кубиками. Для цього, кожен інгредієнт ділитися на пластини, товщиною 5 мм і потім подрібнюється на шматочки.
6. Пучок зелені промити водою і дрібно нарізати.
7. Помістити всі складові в одну ємність, посолити дрібкою солі, поперчити, заправити 3 столовими ложками майонезу і добре перемішати.

салат з курки, ананаса і кукурудзи

продукти
філе курки — 1 штука (300 грам)
консервована кукурудза — 200 грам
консервовані ананаси -300 грам (1 банка різаних ананасів)
Майонез — за смаком
Петрушка — за смаком
Приправа каррі — за смаком
сіль — 1 чайна ложка

приготування
1. Філе курки промити холодною водою, помістити в каструлю і залити водою до приховування м'яса. Додати 1 чайну ложку солі, поставити ємність на помірний вогонь і варити 30 хвилин. Потім прибрати з вогню, остудити і порізати кубиками середнього розміру.
2. Банку консервованих ананасів відкрити і викласти в тарілку. Щоб смак продукту був насиченим, промивати шматочки фруктів не потрібно.
3. Банку з консервованою кукурудзою відкрити і викласти в ємність.
4. Петрушку потрібно добре промити, порубати на великі частини.
5. Всі інгредієнти змішати в одній мисці. Додати сіль, порошок каррі і майонез за смаком.
6. Гарненько все перемішати, викласти в блюдо і подавати на стіл.
прикрасити блюдо можна, нарізавши помідор тонкими часточками і виклавши на салат.

салат з курки, яблука і грибів

продукти
філе курки — 400 грам
мариновані гриби — 300 грам
яблуко — 1 штука
морква — 1 штука
цибуля — 1 головка великого розміру
Майонез -3 столові ложки
оцет — 2 столові ложки
рослинна олія — 3 столові ложки
Вода — 100 мілілітрів
цукор — 1 столова ложка
сіль — за смаком

приготування
1. М'ясо курки помити холодною водою, помістити в ємність і влити воду до повного приховування продукту (обов'язково повинен бути запас — 3 сантиметри).
2. Поставити каструлю на середній вогонь, посолити і варити 30 хвилин. По закінченню часу, курку прибрати з вогню, викласти з каструлі і залишити остигати.
3. Остигнуло куряче м'ясо порізати дрібною соломкою.
3. Мариновані гриби вийняти з банки і на обробній дошці нарізати соломкою.
4. Морквину очистити від шкірки, промити і натерти на тертці з великими насічками.
5. Сковороду розігріти, налити 2 столові ложки рослинної олії, висипати нарізані гриби і моркву, і смажити 10 хвилин на середньому вогні.
6. Головку цибулі очистити від лушпиння, порізати півкільцями і витримати в маринаді. Для маринаду в 100 мілілітрах гарячої води розмішати 1 столову ложку цукру, додати 1/4 чайної ложки солі і 3 столових ложки оцту. Маринад перемішати, додати в нього цибульні півкільця, чекати 20 хвилин, а потім злити маринад.
7. 1 яблуко промити, посушити і натерти на тертці або порізати соломкою.
8. У велику миску помістити порізану курку, остиглі гриби з морквою, маринована цибуля і яблуко. Продукти змішати, додати 3 столові ложки майонезу і перемішати.

салат з курки, фруктів і креветок

продукти
філе курки — 200 грам
Креветки — 200 грам
Авокадо — 1 штука
китайська капуста — 1/2 штуки
Манго — 1 штука
Апельсин — 1 штука
лимонний сік — за смаком
сіль — 1 чайна ложка
для заправки:
жирні вершки — 1/2 склянки
апельсиновий сік — 1/2 склянки
часник — 2 зубчики
Зелень — за смаком

як зробити салат з курки і фруктів з морепродуктами
1. М'ясо курки помити під напором холодної води, помістити в каструлю, залити водою до повного приховування продукту і поставити на середній вогонь.
2. Додати 1 чайну ложку солі і варити 30 хвилин. Потім зняти з вогню і остудити. Порізати дрібними шматочками.
3. Креветки промити, помістити в каструлю і залити 1 склянкою холодної води. Поставити ємність на сильний вогонь, додати половину чайної ложки солі, 1/2 чайної ложки перцю горошком, 1 лавровий лист. Варити креветки 5 хвилин, потім зняти з вогню, злити воду і остудити.
4. Варені креветки почистити. Для цього потрібно взяти їх за голову, черевцем вгору, обірвати лапки і голову. Потім, тримаючи креветку за хвіст – стягнути панцир.
4. Авокадо промити водою, просушити і розділити на дві частини. Акуратно вийняти кісточку, ложкою видалити м'якоть і потім нарізати тонкими, невеликими пластиночками. Щоб надати продукту особливий смак, можна його скропити лимонним соком.
5. Манго помити, посушити і очистити від шкірки. Так як його складно чистити, можна використовувати два способи. Перший метод нагадує процес очищення картоплі від шкірки. Другий метод: зрізати дві великі часточки з кожного боку фрукта, як можна ближче до кісточці. Потім, на кожній половинці манго зробити надрізи хрест-навхрест, не прорізаючи шкірку, і вивернути часточку. Ножем нарізати дрібними шматочками манго і викласти в тарілку.
6. 1 апельсин промити, просушити. Його потрібно очистити від шкірки, зняти шкірку з кожної часточки і нарізати м'якоть дрібними скибочками.
7. Зелень помити, обсушити і крупно порізати або порвати руками.
8. 2 зубчики часнику очистити і дрібно порубати.
9. Приготувати заправку, змішуючи вершки, апельсиновий сік, зелень і часник і розділити на дві рівні частини.
10. Капусту дрібно нашаткувати.
11. На блюдо викласти дрібно посічену капусту, приправити її частиною заправки. Шарами викласти відварну курку, манго, креветки, авокадо, апельсин і залити другою частиною заправки.

Салат з вареною куркою і помідорами

продукти для салату
куряча грудка — 1 штука
помідор — 2 звичайних або 10 помідорів чері
курячі яйця — 3 штуки
сир — 100 грам
ріпчаста цибуля — 1 невелика голова
Сметана / майонез — 3 столові ложки
сіль і чорний мелений перець — за смаком
кріп — за смаком

як приготувати салат з вареною куркою і помідорами
курячу грудку зварити, трохи остудити і дрібно порізати.
курячі яйця обсмажити на сковорідці з додаванням солі, нарізати соломкою. Помідори нарізати кубиками (черрі — на четвертинки). Сир потерти на крупній тертці (Фетаксу — порізати кубиками). Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і дрібно порізати.
викласти салат шарами: помідор — майонез/сметана — цибуля — майонез/сметана — курка — майонез/сметана — курячі яйця — майонез/сметана — сир. Зверху посипати салат з вареною кукурудзою рубаним часником.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?