⏰ які салати практичніше готувати на свято, якщо часу мало?

найшвидші популярні салати

10:00
час читання —5   хв.

пропонуємо добірку салатів для святкового столу — як правило, напередодні свят часу на підготовку трохи, і хочеться відпочити. Тому раціонально використовувати рецепти, які повсюдно використовуються російськими господинями. Ці рецепти заслужили любов неспроста — вони улюблені і за смак, і за розумний бюджет, і за легку підготовку. Вибирайте будь-який або відразу кілька — зі столу зметуть все!

Салат Олів'є

№1 за популярністю, готується від 20 хвилин, якщо запекти овочі в мікрохвильовці. Змішати готові картопля і морква, нарізані відварені яйця. Накришити ковбасу, солоний огірок, помістити до решти інгредієнтів. Покласти 0,5 банки зеленого горошку. Сіль, перець ,зелень — за смаком. Заправити майонезом. В цілому, це все, а завзятим естетам краще почитати докладніше всі правила приготування Олів'є .

Салат « Соняшник»

готується довше, мінімум годину — треба варити курку, смажити печериці, прикрашати — але виглядає дуже красиво і дуже ситний. Салат збирається шарами:

  1. Нарізана грудка (300 г) + 2 ст. л. майонезу.
  2. обсмажені печериці (150 г) і цибулю (1 шт.) + майонезна сітка.
  3. терті 1 яйце і 3 білка + майонез.
  4. тертий сир + майонез.
  5. 3 тертих жовтка.

зверху зробити майонезну сітку, в осередки розкласти половинки маслин. По колу викласти « пелюстки» з чіпсів.

Салат « курка — ананас»

№ 3, готується годину, але якщо курку зварити заздалегідь, то приготування можна назвати невимушеним. З'єднати в салатниці накришені куряче філе (350 г) і яйця (3 шт.), тертий сир (150 г), Подрібнені кільця ананасів (6 шт.). Сіль, перець ,зелень — за смаком. Заправити майонезом.

Салат «оселедець під шубою»

№ 4 — довго, але класика! Готується навіть з солоного оселедця мінімум годину, і потрібен час для настоювання — зате цей салат сміливо можна готувати вранці і тримати в холодильнику до приходу гостей. Зварити картоплю (2-3 шт.) і потовкти. Оселедець обробити або нарізати. Нарізати і ошпарити цибулю (1 шт.), натерти відварну буряк (2 шт.), подрібнені курячі яйця (5 шт.), терту варену моркву. У тому ж порядку викласти шари на плоскому блюді, змащуючи кожен майонезом.

Салат « Грецький»

№ 5, ідеальний салат по поєднанню «смак/користь», і попередньої підготовки не потрібно — всі інгредієнти (помідор, огірок, перець, маленька упаковка «фети» і банку маслин) ріжуться великим кубиком і заправляються оливковою олією і італійської сумішшю. Мінус — на Новий рік задоволення дороге, свіжі овочі злітають в ціні. До того ж такий салат потрібно готувати прямо перед приходом гостей і з'їдати за пару годин — вже на наступний день він буде неїстівний.

… і пара порад, як прискорити підготовку

приготування займе ще менше часу, якщо інгредієнти підготувати заздалегідь:

  1. відварювати м'ясо і яйця можна за пару днів до свята;
  2. все закупити для готування краще за 4-5 днів, щоб 31 Грудня не бігати по магазинах. Ковбасу, зелений горошок, консервовані огірки, ананас кільцями, маслини, чіпси, оселедець в олії — все це можна купити хоч за 2 тижні до свята.

овочі (картопля, морква, буряк) можна зварити з ранку, в день свята:

  • традиційно — в каструлі;
  • швидко: очистити, нарізати на кубики, покласти в окремі пакети (з отворами для виходу пари) і запекти в мікрохвильовці: картопля — 8 хвилин; морква — 10 хвилин; буряк — 12 хвилин.

і пам'ятайте, що в день свята готування повинно бути по мінімуму, щоб насолодитися разом з гостями святкуванням. Почитайте іншу нашу статтю, як підготуватися до свята з щоденним планом дій.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?