для тортів, тістечок та інших десертів часто потрібна згущене молоко — не звичайна рідка, а варенка , консистенція якої дуже густа і щільна. Іноді згущене молоко уварюють до такої міри, що вона тримає форму навіть при кімнатній температурі. Зазвичай при варінні згущене молоко змінює колір — темніє, стає кольору какао. Чим довше вариш згущене молоко, тим темніше вона стає. Але що робити, якщо для рецепта принципово важлива біла густа згущене молоко?
Рецепт простий — варіть згущене молоко звичайним способом, але не допускайте закипання води. Вода повинна лише злегка випаровуватися, але бурхливого кипіння бути не повинно. Час варіння — 2 години.
врахуйте, що смак білого вареного згущеного молока буде трохи менш вершковий, ніж у коричневого. Це пов'язано з тим що варіння без кипіння — щадна, тому молоко хоча і густіє, не вариться в повній мірі. І звичайно, цей спосіб отримати білу густу згущене молоко не підійде для скороварки, адже там згущене молоко вариться під тиском.