перше що знадобиться, так ця сама жерстяна банка. Бажано взяти високу, наприклад, підійде від великої банки квасолі, але можна взяти і від звичайної згущеного молока.
необхідні інструменти: підійдуть Ножиці по металу або консервний ніж (з гострим кінцем), плоскогубці — бажано.
збірка туристичної плити
беремо банку і виймаємо продукт. Промиваємо, щоб було чисто. Потім за допомогою ножиць по металу робимо 8 рівних надрізів в глибину — в пару сантиметрів.
далі вигинаємо отримані пелюстки в шаховому порядку і робимо отвори знизу.
беремо консервний ніж і пробиваємо 8 отворів продавлюванням. Вони повинні йти рівномірно для вогню. Все! Плита готова!
тепер накидаємо туди гілочки, палички або сухі листочки. Підпалювати. І починаємо готувати їжу. В процесі — підкладаємо паливо. Дірки зроблені внизу забезпечать приплив кисню, а завдяки пелюсткам зверху на плиту можна поставити каструльку або кухоль.