⏰ чи можна їсти тушонку, якщо в автоклаві здулися кришки? - Пояснюємо за 2 хвилини.

в автоклаві здулася тушонка, чи можна їсти?

10:00
час читання —2   хв.

після автоклавування в процесі стравлювання тиску кришки на деяких банках здуваються з легким бавовною. Це відбувається в результаті різниці тиску в автоклаві і всередині консерви. Згодом несильного натискання досить, щоб кришка стала на місце. Повітря в банки не потрапляє, тому продукт не псується і переживати за його збереження не варто . Непрямою причиною здуття кришок є також матеріал кришок. Якщо кришки з м'якою і тонкою бляхою, то вона ось таким чином «грає» при стравлюванні повітря, не витримує зміни тиску. Тому для заготовок слід вибирати більш важкі і щільні кришки ,як варіант — загвинчуються, вони виконані з інших матеріалів і поводяться по-іншому. При бажанні, можна поекспериментувати і стравлювати повітря «по краплі», наливати в автоклав більше води.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?