⏰ які банки використовувати при заготівлі варення?

в які банки розливати варення?

10:00
час читання —4   хв.

Очевидно, що варення найкраще зберігати в банках. Для джемів, пюре і варення, в яких норма цукру зменшена, слід брати невеликі баночки — так, щоб відкривши, з'їсти за пару днів.

малинове варення з цукром, яблучне варення (особливо з недозрілих яблук) найкраще розливати у великі банки.

якщо варення багато і частина ви плануєте підносити, як дачний сувенір близьким, передбачте для цього окрему подарункову тару — і банки, і кришки продаються всеразличних форм і забарвлень.

для варення найзручніше використовувати закручуються банки — будучи гарячими, під впливом звужується охолоджується повітря вони щільно прилягають до банку і надійно зберігають варення від повітря. Саме цей звужується повітря при відкритті банки видасть бавовна — вірна ознака того, що заготовка була надійно закрита. Менш вдалий вибір — консервні кришки, що закриваються закаточними машинками. Варення може окислити кришку і зіпсуватися.

віддамо данину моді — останнім часом набувають поширеність вакуумні кришки з насосом в наборі. Однак дорогівізна комплектуючих і малий вибір роблять цей спосіб актуальним тільки в тому випадку, якщо треба закатати пару-трійку банок варення. Для закачування дачного врожаю цей спосіб не підходить ще й через високу трудовитратності, адже з кожної банки потрібно відкачати повітря (20-25 разів). Класичний спосіб з гвинтовими кришками в цьому випадку більш щадний.

Ну а що до варення, приготованого без варіння — якщо просто пересипати ягоди цукром? — для такого Варення банки і кришки не настільки критичні, а важливе дотримання пропорцій цукру і фруктів/ягід, і наявність хорошого холодильника. Якщо ви приготували таке варення на зиму — візьміть стерилізовані банки. А якщо ви зробили варення на пару тижнів — зберігайте в банку, закритою гумовою кришкою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?