⏰ як підготуватися до свята - план дій по днях

Як підготуватися до свята

10:00
час читання —5   хв.

погодьтеся, після душевного приготування страв до святкового застілля часу залишається тільки на прибирання, а ось сил часто немає навіть для неї. У цій статті ми розкриваємо кілька секретів, як поєднувати приємну підготовку до застілля з таким корисним заняттям, як моральний відпочинок перед ним. Особливо важливо поберегти сили до зустрічі 2020 року, адже символ року — Біла металева Щур — істота з жагою наживи, повне надій з приводу потомства і з металевим напором домагається своїх цілей.

план підготовки по днях

День 1. вологе прибирання і мийка — пол і всі святкові столові прилади і посуд найкраще натерти до блиску за тиждень до застілля.
День 2. складіть список страв і продуктів, покупка овочів і маринадів, + вибір власноруч зварених закруток.
День 3. підготуйте холодильник — все убористо розставте; підготуйте скатертину, серветки і т. д.
День 4. при необхідності прикрасьте зону застілля, виберіть пару застільних ігор або розваг, покупка основних продуктів.
День 5. Купівля / розморожування м'яса, маринування.
День 6. варіння овочів і, при необхідності, м'яса, +чистка — і розкласти по контейнерах/пакетам, перед сном обов'язково провітрювання.
День 7. нарізка салатів і закусок, запікання/смаження м'яса, легке вологе прибирання.

цей план, звичайно, дуже приблизний і залежить від ступеня вашої зайнятості — але в цілому відображає стандартний список дій при підготовці до свята. При бажанні, можна підготуватися до свята за кілька годин: в найближчому кафе замовити їжу на винос, а поки вона готується, зганяти за напоями. Або взагалі все (в тому числі і святкові прикраси) замовити з доставкою, і встигнути підготувати квартиру (і себе) до прийому гостей.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?