⏰ чи потрібно перевертати банки з домашньою консервацією

Чи потрібно перевертати банки з заготовками?

10:00
час читання —3   хв.

Чи потрібно перевертати банки після закрутки – таке питання цікавить багатьох молодих господинь. При домашньому консервуванні банки, закочені звичайними бляшаними кришками, потрібно перевернути, поставити на кришку і дати певний час так постояти.

це робиться з наступних причин:

1. Перевіряється герметичність закупорки. У звичайному (неперевернутому) положенні банки неможливо побачити, чи щільно прилягає кришка, чи не випливає вода. Наявність води в банку не перешкоджає попаданню повітря в негерметичну ємність. Якщо банку перевернути, відразу зрозуміло-чи є текти. При охолодженні, якщо банку закрита герметично, атмосферний тиск притискає кришку ще сильніше;

2. Відбувається додаткова стерилізація самої кришки і верхньої частини банки. Таким чином підвищується надійність термічної обробки консервації.

сучасні господині все частіше для домашніх заготовок використовують гвинтові (загвинчуються) кришки. Виробники для забезпечення найкращого результату при використанні таких кришок рекомендують банку з консервацією залишати в звичайному положенні (не перевертати). Але для додаткової стерилізації та перевірки надійності закупорки можна перевернути банку, щоб зрозуміти, чи щільно прилягає кришка, і поставити на дно до повного охолодження.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?