⏰ який картопля корисніше білий або червоний? - Пояснюємо на пальцях.

який картопля корисніше білий або червоний

10:00
час читання —3   хв.

картопля з шкіркою червоного кольору не тільки смачний, але і багатий антиоксидантами. Він відрізняється високою лежкістю, успішно зберігаючись до весни. Тому, роблячи запаси на зиму, варто віддати перевагу сорти червоної картоплі «Шері», «роуз-Фінн-Еппл», «розеваль», «ред-Тамбо» або вітчизняний сорт «Каменський».

червоні і рожеві сорти більш інших придатні для варіння цілком або в нарізці, тому що містять порівняно небагато крохмалю, зберігають форму і не розсипаються. Пюре краще робити з картоплі того сорту, який має круглу форму і білу шкірку. Він не вимагає багато часу для приготування, швидко стає м'яким і розсипчастим, з нього легко зробити пюре потрібної консистенції. Сорти з жовтою і коричневою шкіркою, жовтою серединою і бульбами подовженої форми містять менше крохмалю, тому їх рекомендується використовувати для салату або смажити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?