після відварювання печінки ( яловичої або свинячий ) для салату та інших страв залишається наваристий бульйон, від якого виходить запаморочливий аромат. Його не обов'язково виливати, так як на основі бульйону готується безліч страв. Небагатьом відомо, що можна приготувати суп з печінкового бульйону, коріння якого йдуть зі слов'янської кухні. Не має значення яку крупу використовувати в супі — підійде рис, гречка, пшоно. Також можна приготувати картопляний суп з овочами. Для отримання яскраво вираженого аромату і смаку супу додають в бульйон тушковану печінку з цибулею і морквою. Смак стає насиченим і підвищується калорійність страви. Можна приготувати соус з використанням відвару — печінковий бульйон зробить смак незвичайним і легким. Поширена підлива для другої страви з бульйону. Її приготування не займе багато часу. Зелень, сіль, спеції і за пару хвилин смачне блюдо готове. На Русі часто готували розсольник з печінкою, але на жаль зараз мало хто пробував або чули про страву.
Що робити з бульйоном печінки?
час читання —3 хв.