і кус-кус, і булгур — чудова основа для страв на кожен день. Цей абсолютно різні за« походженням » крупи із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Булгур — очищена, подрібнена пшениця, що пройшла попередню термообробку. Кус-кус , хоч і називають часто крупою, за своєю суттю, є, скоріше, пастою. Його роблять з семоліни — манки, яка виготовляється з пшениці. Таким чином, спільне між булгуром і кус-кусом, безсумнівно, є.
зовні і за смаком два продукти схожі , що дозволяє їх взаємозамінювати в стравах. Але є і відмінності. Якщо булгур для приготування необхідно відварювати, то кус-кус досить залити окропом і накрити кришкою. За кілька хвилин кульки кус-куса збільшаться в розмірі і стануть придатні в їжу. Смак продуктів також дещо різний. Кус-кус — більш м'який, повітряний, тоді як булгур більш твердий, щільний.