⏰ як зробити харчові блискітки для десертів і тістечок

Як зробити кулінарні блискітки?

10:00
час читання —3   хв.

для виготовлення харчових блискіток трьох кольорів нам знадобляться наступні продукти: желатин (8 г на одну порцію, всього -24 г), харчові барвники (3), кандурин і вода (48 г на одну порцію, всього -144 г).

беремо три невеликих ємності, наливаємо в кожну з них 48 г води, засипаємо по 8 г желатину. Чекаємо поки желатин розбухне і нагріваємо суміш на слабкому вогні до повного його розчинення. Можна приготувати суміш в одній ємності, і вже потім розділити на три рівні порції.

додаємо в кожну ємність харчовий барвник і добре розмішуємо.

у забарвлену суміш додаємо трохи кандурина, його колір вибираємо на свій розсуд, все добре перемішуємо.

беремо звичайні поліетиленові файли, наносимо на них пензликом тонким шаром нашу суміш. Чекаємо приблизно добу, поки вона висохне. Знімаємо готову суху плівку з файлів і подрібнюємо її блендером. Наші блискітки готові, досить посипати їх зверху на кондитерський виріб. Зберігати в поліетиленових пакетиках на застібках або в банках при кімнатній температурі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?