⏰ що робити з бульйоном від варіння мови. Чи можна пити бульйон від варіння мови? - Пояснюємо на пальцях.

Що робити з бульйоном від мови?

10:00
час читання —4   хв.

існує думка, що мова ( свинячий або яловичий ) — субпродукт, «м'ясо низького сорту», а тому бульйони з нього слід виливати. Це неправда, тому що:
— по-перше, мова — найчистіший субпродукт, і єдиний субпродукт, який вважається делікатесом.
— по-друге, навіть з «брудних» субпродуктів (серце, печінка, шлунки) варять бульйони, в тому числі для супів. Тому претензії до мови з цього приводу не обґрунтовані.
— по-третє, для більшої чистоти бульйон можна процідити через сито і навіть зварити мову на другому бульйоні.
— по-четверте, як і сам язик, відвар має дуже ніжний (майже непомітний смак), і в чистому вигляді хоч і не годиться в їжу, але служить відмінною основою для інших рідких страв.

Як же використовувати бульйон від мови?
відвар мови — відмінний варіант, якщо ви на дієті. Чи не жирний, але дуже ароматний і при додатку фантазії смачний бульйон стане в нагоді як для супів, так і в якості рідкої основи для каш. Навіть якщо бульйон вийшов мутнуватим, просто влийте збитий білок яйця в бульйон, і відцідити його. Цього достатньо для ароматного заливного або красивого овочевого супчика.

Якщо любите страви понаваристее, бульйон від варіння мови годиться як основа для супу — прямо в ньому можна зварити м'ясо-кістковий бульйон, він стане ще більш корисним.

не переконали? Тоді спробуйте зварити кашу собаці на язичьем бульйоні — ось хто точно оцінить всю красу і дієтичні якості страви. :)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?