Індичка — м'ясо, яке найкращим чином підходить для варіння лікувального холодцю при хворобі суглобів і кісток (див. порівняння ). Зазвичай для холодцю міксують м'ясо, але тільки не в цьому випадку — індички досить, щоб зварити дійсно смачний холодець, хоча допускається додавання пісної яловичини або свинини. Звичайний Індичий набір для холодцю — крила, стегна, стегенця індички продаються практично в кожному супермаркеті. Холодець з індички — легкий продукт, але можна зробити його ще легше, якщо зварити його на пісному м'ясі і згустити за допомогою агар-агару.
готується холодець за класичним способом, зміниться тільки співвідношення води і м'яса. Індичка вважається дієтичним м'ясом, жиру в ній не дуже багато, тому, щоб холодець застиг без додавання желатину, води потрібно по мінімуму — ціла Каструля з шматками індички повинна бути ледь покрита водою. В іншому, рецептура та ж: м'ясо заливається водою і вариться на тихому вогні протягом 3 годин з сіллю і спеціями, потім охолоджується і розбирається. Варене м'ясо укладається за формами, заливається бульйоном і виставляється на холод. Хороший холодець з індички застигне вже через 2-3 години. Читайте докладніше, як і скільки варити холодець з індички .